O mulțime de informații și secrete cu privire la viață sunt ascunse în acea parte a feței la care ne referim ca la o porțiunea superioară: fericirea din copilărie, inteligența, capacitatea mintală (inclusiv memoria, gândirea logică, imaginația, intuiția) precum și poziția socială.
Fericirea cuiva în copilărie depinde în mare măsură de familie, iar fruntea dezvăluie multe lucruri în această privință, în special despre cariera, averea și poziția socială a părinților, precum și relațiile dintre ei – dacă au avut sau nu o căsnicie bună. O persoană se poate naște într-o familie bogată, dar relațiile dintre părinți să fie încordate și nefericite.
O frunte bună simbolizează și inteligența. Oamenii care au frunți favorabile au capacitatea de a învăța mai ușor, au o bună memorie, comunică ușor și au o mare putere de imaginație. De fapt, multe celebrități au asemenea frunți favorabile. Din nefericire, nu toți cei măscuți cu asemenea frunți favorbaile sunt capabili sau doresc să profite la maxim de aceste avantaje genetice. O copilărie ușoară și confortul material îi pot conduce pe cărări greșite. Unii își vor risipi energia și talentul înfăptuind lucrurile rele.
Fruntea feminină
O frunte favorabilă trebuie să fie netedă, ușor rotunjită, dar nu proeminentă, nici prea înaltă și nici prea joasă, nici prea lată și nici prea îngustă. Nu trebuie să ocupe mai mult de o treime din întreaga față și nu trebuie să apară nici un fel de oase vizibile.
O frunte prea lată sau prea înaltă este considerată un semn favorabil pentru un bărbat, dar în mod tradițional, nu este recomandată pentru o femeie.
Fruntea masculină
Cea mai bună frunte pentru un bărbat este una largă și lată, înaltă și protuberantă, cu oase vizibile, și care ocupă mai mult de o treime din față. De asemenea, un bărbat cu oase protuberante pe frunte este detinat să se bucure de o înaltă poziție socială.
Fruntea nefavorabilă
Dacă fruntea este îngustă, ascuțită sau teșită, plină de protuberanțe sau identații, riduri sau alunițe spune foarte multe lucruri despre acel interlocutor. O astfel de analiză este facută întodeauna în raport cu celelalte trăsături faciale pentru a putea enunța un tipar comportamental sau o descriere nefavorabilă.
La o analiză completă a frunții se ia în considerare: mărimea ei în raport cu fața, lățimea și înățimea; ridurile, alunițele, culoarea, inserția părului, textura pielii și tâmplele.