Tarot

LEGENDA TAROTULUI

Nimeni nu cunoaște adevărata origine a Tarotului și creatorul acestuia. Unii autori menționează că Tarotul a ajuns în Europa în diferite locații în jurul secolului al XIII-lea, în principal ca joc de divertisment la curțile regale.

Legendele spun că persoane înțelepte care au avut acces la cunoștințe oculte ca numerologie, astrologie, alchimie, au prevăzut distrugerea bibliotecii din Alexandria și au decis să păstreze și să sigileze toate informațiile sacre într-un mod care poate fi perpetuat în timp.

Cunoscând natura ludică a naturii umane, toate cunoștințele ezoterice au fost captate sub forma jocului numit Tarocchi, un pachet de 78 de cărți, împărțit între Arcane majore (22 de cărți) și Arcane minore (56 de cărți).

TAROT DE MARSEILLE

Cercetătorii susțin că, în secolul al XV-lea, Tarotul s-a răspândit din Italia în Franța. Versiunea cu 78 de cărți a jocului Tarot a supraviețuit în Franța, dar a dispărut în Italia.

Inițial, cărțile erau tipărite doar pentru familiile înstărite. Erau făcute din lemn și apoi colorate de artiști fie manual, fie folosind șabloane. Chiar dacă erau o achiziție costisitoare și nu mulți oameni și-au putut permite, unele cărți au fost recuperate din acea perioadă. Cele mai vechi cărți care au supraviețuit trecerii timpului, au fost produse în jurul anului 1650 de Jean Noblet din Paris. Istoricii au ajuns la concluzia că designul Tarotului de Marsilia a fost opera lui Marsilio Ficino.

Mai târziu, pachetul de Tarot a fost reintrodus în restul Europei. De la mijlocul secolului al XVIII-lea, jocul s-a răspândit în nord, în Suedia și la est, în Rusia, și a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din acea epocă, până când Whist’s  l-a detronat în secolul al XIX-lea. Toate versiunile de Tarot pe care le avem astăzi derivă din Tarotul de Marsilia.

Cele 56 de cărți din Arcana Minoră descriu patru elemente standard, identificate prin numele lor francez Bâtons (Bâte), Épées (Spade), Coupes (Cupe) și Deniers (Monede). Fiecare element are 4 cărți de curte – rege, regină, cavaler și jack – și  ale 10 cărți numerotate.

Cele 22 de cărți din Arcana Majoră, cunoscute și sub numele de atuuri, descriu diverse forțe, personaje, virtuți și vicii. Aceste cărți sunt numerotate folosind cifre romane aditive, de la I la XXI, nebunul fiind nenumerotat.

CUM TE AJUTĂ TAROTUL?

Divinaţie. Cărțile de tarot sunt considerate o formă fizică de divinație, ceea ce înseamnă că acestea funcționează ca un instrument care te ajută să comunici cu divinul, să primești îndrumări și să obții informații accesând propria intuiție.

Autoanaliză. Fiecare carte acționează ca o oglindă și reflectă un aspect al experiențelor sau al caracterului unei persoane la acel moment specific. Tragerea unui cărți poate dezvălui modul în care interacționezi cu mediul tău și îți oferă posibilitatea de a reflecta și de a te inspira să acționezi pentru a-ți îmbunătăți viața.

Scop terapeutic. Tarotul te poate ajuta să transformi sentimente precum anxietatea și frica, dezvăluindu-ți o perspectivă superioară prin expresiile personajelor din cărți, limbajul corpului, culorile, semnele și peisajele care completează imaginile. Schimbarea perspectivei îți permite să găsești soluții pentru a depăși anumite situații.

Înţelegere. Cărțile te pot ajuta să obții o înțelegere profundă a lumii și a ta, deoarece mesajele cărților sunt despre încercări și necazuri, cu care ne identificăm. Poți folosi cărțile pentru a obține claritate și pentru a dobândi conștientizare, evoluând astfel.

Dacă ești interesat de o sesiune de tarot, sunt aici pentru a te ajuta cu o analiză personală detaliată care îți va oferi instrumentele necesare pe care le poți implementa pentru a-ți îmbunătăți starea de bine. Te rog să accesezi zona de contact pentru mai multe detalii.

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io