Fața omenească conține o multitudine de secrete. De asemenea, reprezintă o bogăție de informații valoroase atât despre persoana studiată, cât și despre apropiații săi. Încă din vremuri imemoriale chinezii au arătat un mare interes pentru descoperirea și obținerea secretelor și informațiilor ascunse în față. Au studiat-o la diferite vârste, din mai multe perspective și abordând diverse metode.
Una dintre perspectivele folosite este cea largă – macroperspectiva. Cu această metodă de abordare este necesară doar o privire rapidă asupra unei fețe pentru formarea unei impresii generale. Frumusețea macroexpresiei constă în eficacitatea ei. Într-o scurtă perioadă de timp veți putea să vă faceți o idee generală despre destinul persoanei studiate.
Macroperspectiva dezvăluie în care stagiu al vieții se află o persoană: copilărie, tinerețe, vârstă mijlocie sau bătrânețe. De asemenea, poate dezvălui cât de multe lucruri va realiza persoana respectivă în timpul vieții, ce fel de profesiune ar fi mai potrivită, situația generală a acestei persoane din punct de vedere financiar, familial, al relațiilor, căsătoriei, carierei, promovărilor și așa mai departe. Scopul acestei abordări nu este acela de a obține informațiile detaliate conținute de o față, de la un an la altul. Acesta este scopul microanalizei, care ia în calcul fiecare porțiune a feței, oricât de mică, și fiecare trăsătura facială. Baza teoretică a acestei macroabordări conține trei concepte-cheie, sau subsiteme, ale metodei chinezești de citire a feței. Acestea sunt Cele Trei Porțiuni, Cei Cinci munți și Cele Douăsprezece Palate. Deși în teorie aceste concepte sunt separate, asta nu înseamnă că nu sunt interconectate intrisec. De fapt, de multe ori se amestecă. Altfel spus, aceeași față, sau aceeași trăsătură facială, poate fi observată și descrisă din diferite perspective.
Cele Trei Porțiuni
Majoritatea oamenilor privesc la fața cuiva și își fac o părere generală din punct de vedere al formei, mărimii, culorii, al frumuseții și așa mai departe. De fapt, asta este tot ce poate spune cineva din afară despre acea față. Cei mai mulți oameni nu au idee ce pot însemna diferitele forme, mărimi sau culori din punct de vedere al caracterului uman, chiar dacă fața respectivă le aparține.
Lucrurile stau altfel pentru un maestru al citirii feței. Tipic, atunci când un maestru al citirii feței va vedea un chip, instinctiv îl va măsura împărțindu-l mai întâi în trei secțiuni, folosindu-se de conceptul Celor Trei Porțiuni: porțiunea superioară, porțiunea de mijloc și porțiunea inferioară. Contează foarte mult de unde se începe împărțirea, în asta constând o anumită tehnică.
Sistemul Celor Trei Porțiuni reprezintă un punct de plecare important și foarte convenabil în arta descifrării caracterului uman. Multe informații valoroase pot fi descoperite prin măsurarea formei, lungimii și a proporțiilor relative ale celor trei zone, ca și prin observarea armoniei și a echilibrului dintre ele. Aceste trei proțiuni ale feței corespund celor trei stagii ale vieții. Este foarte important de reținut că cele trei porțiuni ale feței sunt indicatori separați ai caracterului unei persoane. Din acest punct de vedere, fiecare porțiune este luată separat, deși toate trei sunt conectate și se află una în continuarea celeilalte.
Citește mai mult despre: CELE TREI ETAJE ALE FEȚEI
Cei Cinci Munți
În acest sistem, cinci trăsături ale feței au fost repartizate către cinci munți, și anume: fruntea, bărbia, nasul, pometele stâng și pometele drept. Acești cinci munți sunt recunoscuți pentru înălțimea și frumusețea lor, deci, de aceea, cineva ar trebui să aibă toate cele cinci trăsături faciale proeminente.
Cele douăsprezece Palate
Tehnica celor Douăsprăzece Palate se referă la analiza fiecare porțiuni a feței, luate izolat și combinate la final cu celelalte trăsături faciale. Această tehnică împarte fața în douăsprezece porțiuni care se analizeaza separat, reflectând predispozitiile acelei persoane, arhiva personală legată de evenimentele prin care a trecut și orice fel de informații legate de natura sa.
Mai multe despre cele 12 palate și trăsăturile faciale caracteristice, video aici: TRĂSĂTURI FACIALE
sursa foto