Culoarea si expresia fetei in fizionomie

 

Pe cât de intangibile și schimbătoare sunt culorile sau expresiile feței, pe atât sunt de importante pentru metoda chinezească de descifrare a caracterului uman. În medicina tradițională chineză, doctorii se uită cu atenție la culoarea feței pacientului pentru a putea stabili diagnosticul. Ei cred că funcțiile organelor interne sunt reflectate de culoarea feței.

Culoarea și expresia au prioritate în fața trăsăturilor faciale individuale, tocmai pentru că sunt instantanee și schimbătoare. Se pot schimba de la an la an, de la un anotimp la altul, de la o lună la alta și chiar în fiecare zi. Cum sunt așa de schimbătoare și dificil de definit, determinarea culorii sau expresiei unei fețe poate fi cea mai grea încercare în descifrarea caracterului. Dacă determinarea culorii faciale poate fi destul de explicită, citirea expresiei este mult mai subtilă și mai greu de interpretat. Expresia se referă la fața unei persoane luată în ansamblu, revelată în principiu de ochi și de culoarea facială. Așa cum spunem că cineva este bine dispus, vrem să spunem de fapt că persoana aceea este plină de energie, încredere și entuziasm. O expresie bună este rezultatul energiei mintale puternice, ca și al energiei qi fizice.

RIDURILE si TENUL indicatori ai starii de SANATATE

Este greu de descris, dar expresia sau spiritul unei persoane este ceva ce mai degrabă se simte decât se vede și e nevoie de ani de experiență pentru a-l putea citi, uneori doar cu ajutorul unui al șaselea simț. De exemplu, dacă ochii unei persoane sunt întunecați (tulburi, ascunși pe sub pleoape) și par beți, chiar dacă persoana în chestiune nu a consumat alcool, un cititor de fețe experimentat va spune că acest om are un spirit prost, nefavorabil. Chinezii antici susțineau că un spirit limpede, o expresie senină reflectă claritatea minții de care este mare nevoie pentru a lua decizii bune. De aceea o asemenea expresie este considerată un semn favorabil. Ca atare, o expresie toropită, care dă impresia de beție, este considerată nefavorabilă.

Un factor important care poate afecta natura schimbătoare a culorii și expresiei este mintea persoanei citite – adică gândurile și acțiunile acesteia. Înțelepciunea tradițională chineză consideră că fața se schimbă în funcție de minte. Intențiile bune, cum ar fi ajutorul acordat celori aflați în necaz, mai ales dacă acestea și acțiunea în sine sunt păstrate în secret, vor schimba în mod favorabil viața, așa cum se va reflecta în culoarea și expresia feței. Pe de altă parte, dacă cineva nutrește gânduri nu tocmai curate și intenționează să le facă rău altora, în viața acestei persoane vor apărea tot felul de schimbări nefavorabile reflectate de culoarea și expresia feței,

Când vă pregătiți să citiți culoarea și expresia facială a cuiva, e bine să vă amintiți de următoarele sfaturi: în primul rând, nu stați prea aproape de persoana respectivă, rămâneți la o anumită distanță ca să vă păstrați obiectivitatea. O distanță bună este de jumătate de metru, dar nu mai mult de un metru. Dacă sunteți prea aproape de persoana care trebuie citită, aceasta s-ar putea simți nervoasă sau încordată, iar culoarea și expresia feței se vor schimba din acest motiv. Acest lucru poate afecta acuartețea citirii dumneavoastră, lucru ce trebuie evitat.

Alte sfaturi includ ferirea feței pe care o citiți de razele directe ale soarelui, subiectul să fie calm și relaxat, dar mai ales nu citiți o persoană care este în stare de ebrietate sau extrem de somnoroasă. Se știe deja că mimica poate fi serios afectată de schimbările de dispoziție sau emotive bruște, ca și din cauza influenței alcoolului. Alcoolul poate face fața să roșească foarte ușor – tot așa cum se întâmplă și în cazul în care persoana respectivă se înfurie sau se supără. Aceasta nu este culoarea naturală a feței, ci rezultatul unor influențe temporare neobișnuite. Cel mai favorabil moment pentru o citire a feței este dimineața, imediat după trezire. Se crede că acesta este momentul din zi în care culoarea facială este cea adevărată, când persoana respectivă nu este încă afectată de factorii externi sau de emoții interne. Dacă se întâmplă ca persoana citită să fie bronzată, atunci citirea nu se poate baza pe această culoare. Metoda chinezească de citire a feței trebuie aplicată în cele mai naturale circumstanțe dacă se dorește o mai mare acuartețe.

CEARCANELE – indicatori ai problemelor de sanatate

Privind chipul unui pacient, sau expresia lui, un doctor experimentat, în special un doctor chinez, poate spune multe lucuri: dacă pacientul suferă de o boală recent contractată sau dacă o are de mai mult timp, dacă pacientul e mai bine sau mai rău de la ultima vizită la doctor, sau dacă boala pe care o are este primejdioasă sau nu. Sfatul meu este să vă uitați atât la culoarea facială cât și la ochi, pentru că în aceste două locuri se vede cel mai bine expresia persoanei.

Carte “TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI” poate fi comandată de aici sau click pe imaginea de mai jos

foto

CHIPUL FERICIRII cu Suada Agachi

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io