CEARCANELE – indicatori ai problemelor de sanatate

Cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar poate fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm.

 

Astăzi tot mai multe persoane se plâng de apariția cearcănelor, a feței căzute și a privirii omului obosit. Stress-ul și alergătura de zi cu zi nu ne mai permit îngrijirea ca la carte și nici odihna necesară. Cearcănele sunt un semn al suferinței organismului, și când apar poate fi un semn al unor afecțiuni sau sensibilități despre care nu știm.

Cearcănele au la bază procesul de oxidare a hemoglobinei, prin care enzimele, inclusiv hemoglobina, sunt descompuse, de aceea apar zone negre-albăstrui acolo unde pielea este mai subțire, adică sub ochi. Foarte posibil ca acest proces să se întâmple și în alte zone, dar sub ochi se vede cel mai bine ruperea capilarelor.

 

Ce boli ascund cearcănele, când nu sunt moștenite genetic:

 

Circulația sângelui deficitară

 

Cearcănele mai mari și de culoare mai închisă apar, de regulă, la persoanele cu pielea mai închisă la culoare, acest fapt datorându-se excesului de melanină. Persoanele care au așa-zisele pungi sub ochi, trebuie să știe că acestea apar în cazul unei circulații deficitare de sânge sau din cauza retenției de apă. Oricum, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea de sub ochi se subțiază și mai mult și este posibil să apară cearcănele mai accentuat.

Atunci când cearcănele apar din cauza retenției de apă, trebuie avut în vedere consumul excesiv de sare, tabagismul și alte obiceiuri nesănătoase care duc, în timp, la boli cardiace, boli ale glandei tiroide sau boli de ficat și rinichi. Mare atenția și la nasul veșnic înfundat, căci venele care drenează din ochi în nas se pot dilata și umple cu lichid care capătă o culoare închisă.

 

Anemie sau afecțiuni pulmonare

 

În funcție de culoarea care predomină la cearcăne, acestea pot ascunde anumite boli. Culoarea cenușie a cearcănelor pot ascunde o anemie sau afecțiune sistemică asociată cu stress și oboseală. Culoarea albastră ascunde o circulație foarte proastă, semn al unor posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare. Iar culoarea roșie trădează o vascularizare mare, ce este specifică persoanelor cu hipertensiune.

Lipsa de odihnă, consumul de alcool, tutun, cafea și dulciuri suprasolicită glandele suprarenale și pot duce la umflarea feței. De asemenea consumul excesiv de făină și alte făinoase produc îmbătrânirea prematură a pielii.

Pentru a te menține cât mai în formă, ai grijă să dormi 8 ore pe noapte, să bei apă pe tot parcursul zilei, să ai o dietă cât mai sănătoasă și echilibrată, fără prea mult exces de carne. Vitamina B3 este foarte bună pentru strălucirea feței și îndepărtarea pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Vitamina C este la fel de importantă pentru un ten fără cearcăne. Poți prepara suc de castravete cu zeamă de lămâie, pe care să o aplici o dată pe săptămână.

Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcănelor. În plus, renunțarea la fumat, alcool și alte obiceiuri îmbunătățește rapid zona de sub ochi. Seara, înainte de culcare, folosește ulei de migdale sau de măsline pentru a hidrata fața și a păstra elasticitatea pielii.

 

Chiar dacă nu reprezintă o problemă medicală serioasă, care pune viața în pericol, cearcănele sunt un motiv de nemulțumire pentru bărbați, dar mai ales pentru femei, care trebuie să folosească tot felul de produse cosmetice pentru a le masca.

 

Ceasul BIOLOGIC al ORGANISMULUI

 

Există însă câteva remedii foarte la îndemână, unele chiar în cămară, pentru a îmbunătăți aspectul pielii din jurul ochilor.

 

  1. Uleiul de migdale este un ingredient natural extrem de benefic pentru pielea fină din jurul ochilor. Folosit frecvent pentru masajul zonei, va ajuta la reducerea cearcănelor. Puteți adăuga vitamina E pentru un efect și mai rapid. Aplicați-l seara și masați ușor, lăsați să acționeze peste noapte și spălați zona dimineața.
  2. Castravetele are proprietăți astringente, regenerante și hidratante și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Tăiați un castravete proaspăt în felii și răciți-le la frigider timp de 30 de minute. Aplicați-le pe zona afectată timp de 10 minute, apoi spălați cu apă. Aplicați rețeta de două ori pe zi timp de o săptămână. O altă modalitate este să amestecați sucul de castravete cu suc de lămâie în proporții egale. Aplicați loțiunea astfel rezultată cu un tampon de vată pe piele și lăsați să acționeze 15 minute, după care spălați cu apă.
  3. Cartoful crud conține agenți de înălbire naturali care luptă împotriva cearcănelor. Răzuiți un cartof sau doi, ca să obțineți suc. Înmuiați o dischetă demachiantă în acest suc și aplicați-o peste ochi. Lăsați să acționeze 10-15 minute, apoi clătiți cu apă. Puteți folosi și felii de cartof crud, aplicate direct pe ochi.
  4. Apă de trandafiri. Apa de trandafiri are efect de întinerire și hidratare și acționează ca un tonifiant pentru ten. Înmuiați dischetele demachiante în apă pură de trandafiri pentru câteva minute și apoi plasați-le pe ochi. Lăsați să acționeze 15 minute.
  5. Roșiile au de asemenea proprietăți de albire a pielii. Amestecați o linguriță de suc de roșii cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie și apoi aplicați această mixtură pe zona unde aveți cearcăne, lăsând să acționeze timp de 10 minute. Clătiți cu apă rece. Și consumul de suc de roșii ajută la înfrumusețarea tenului.
  6. Sucul de lămâie. Vitamina C prezentă în sucul de lămâie ajută la înlăturarea cearcănelor. Folosiți o dischetă de vată pentru a aplica sucul pe piele și lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți. O altă variantă este să faceți o pastă groasă din o linguriță de suc de lămâie, două de piure de tomate, un praf de făină și unul de turmeric. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi se clătește. Atenție însă: dacă sucul de lămâie provoacă senzația de arsură pe piele, trebuie îndepărtat imediat.
  7. Ulei de cocos este un alt remediu eficient, datorită efectului său hidratant. El ajută și la reducerea ridurilor fine din jurul ochilor. Masați zona din jurul ochilor cu câteva picături de ulei virgin de cocos și lăsați să acționeze câteva ore, după care clătiți.
  8. Pliculețe de ceai folosite. Cafeina și antioxidanții din ceai sunt extrem de eficienţi când vine vorba de reducerea cearcănelor, pentru că diminuează vasele de sânge din zonă și reduc retenția de fluide. Taninul din ceai reduce umflăturile de sub ochi. Răciți două pliculețe de ceai folosite în frigider timp de jumătate de oră, apoi plasați-le pe fiecare ochi și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute. După ce înlăturați pliculețele de ceai, clătiți fața cu apă. Aveți însă grijă ca ceaiul să nu vă intre în ochi!
  9. Compresele reci reduc dilatația vaselor de sânge din zona ochilor. Înmuiați o bucată de pânză în apă sau lapte rece și puneți-o peste ochi pentru câteva minute. Puteți chiar să înfășurați două cuburi de gheață într-o cârpă curată și să le puneți sub ochi pentru câteva minute.
  10. Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care reduc cearcănele. Amestecați două linguri de turmeric cu două de suc de ananas, ca să rezulte o pastă groasă, pe care o puteți aplica pe zona afectată. Lasați să acționeze 10 minute și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

 

Acad. OVIDIU BOJOR: “Lumea sta sa se prabuseasca moral, etic si spiritual. Lipiti-va de oameni bogati spiritual!”

 

Toate aceste remedii vor funcționa și mai eficient dacă veți dormi suficient, veți evita să frecați foarte mult zona ochilor, veți limita expunerea la soare și vă veți hidrata suficient. O dietă bogată în vitaminele A, C și E, precum și reducerea consumului de tutun și alcool ajută la înlăturarea cearcănelor de sub ochi.

 

FIZIONOMIA ȘI CITIREA FEȚEI ÎN TRADIȚIA POPULARĂ cu Suada

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io