Citeste ADEVARUL in OCHII celor din jurul tau

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să poţi citi cele mai ascunse gânduri ale unei persoane doar privind-o?

 

Chiar dacă ţi se pare imposibil, a venit vremea să înveţi cum poţi descifra tainele ascunse în ochii fiecăruia.

Poeţii le-au dedicat versuri memorabile, psihologii le-au decodat limbajul, compozitorii le-au pus cântecul pe portativ… Până şi medicii au ajuns, după ani de cercetări, să dignosticheze boli dintre cele mai grave doar dintr-o privire. Căci ochii pot oferi detalii nebănuite despre noi. Iar primul contact cu un necunoscut e cel vizual. Oamenii au fost dintotdeauna preocupaţi de limbajul privirii şi de efectul ei asupra comportamenului. De unde şi vorbele: străfulgera cu privirea, a împunge cu ochii, a deochea. Negri ca mura, albaştri ca cerul, verzi ca smaraldul ori căprui precum chihlimbarul, ochii sunt capodopere ale naturii, coborâte parcădirect din sânul divinităţii.

Ghiceşte în priviri!

Uită-te în ochii aceluia cu care vorbeşti, spune o veche zicală. Şi cât adevăr ascunde! Când discutăm cu cineva, dacă îi privim pupilele, acestea ne vor dezvălui adevăratele sentimente. Datorită privirii, unii oameni dau impresia că sunt superiori, fapt ce le permite să se impună aparent fără efort. Totuşi, în spatele unor ochii tăioşi se ascund, de obicei, oameni slabi, lipsiţi de putere. Persoanele competente zâmbesc rar în public, au un aer hotărât şi dau dovadă de prudenţă. Aşa sunt politicienii de top, oamenii de afaceri, experţii în diverse domenii de activitate. Pe de altă parte, strălucirea este instrumentul magic al privirii. Ochii strălucitori caracterizează persoane isteţe, vioaie, în timp ce ochii maţi, terni, întunecaţi, denotă oboseală, descurajare, teamă. Luminozitatea privirii nu admite nesupunerea şi poate fi văzută doar în ochii celor meniţi să conducă, să ocupe funcţii înalte, bazate pe autoritate. Dacă sunt şi pătrunzători, ochii strălucitori aparţin celor care nu suportă să fie contrazişi. Studii psihologice recente arată că schimbul de priviri are un rol esenţial chiar şi în carieră.

Să vedem care sunt mesajele de bază pe care le putem transmite fără să apelăm la cuvinte:

  • O privire fixă, aţintită în faţă, înspre înainte, scoate la iveală o persoană care nu face eforturi pentru a înţelege ceea ce spui. Nu se concentrează şi nu se implică, chiar dacă tu ai crede contrariul.
  • Privirea îndreptată spre dreapta, în sus, arată că persoana e atentă la conversaţie, deşi aparent nu dă impresia, şi analizează informaţiile primite.
  • Când privirea se îndreaptă spre stânga, în sus, persoana este absorbită de amintiri din trecut, emoţionată. De regulă, indică adevărul!
  • Dacă ochii privesc în jos, persoana se implică emoţional în conversaţie.
  • Ochii îndreptaţi în partea stângă denotă că persoana îşi aminteşte ceva ce a mai auzit. Poate fi însă şi privirea cuiva care ascunde un mare secret. Dacă e şi tulbure, ştearsă, o astfel de privire poate fi un semnal de alarmă asupra consumului de droguri sau de alcool.
  • Cel ce priveşte în partea dreaptă îşi imaginează ceva frumos, dar numai cu caracter auditiv. Mintea creează sunete nemaiauzite.
  • Când cineva priveşte în jos, în partea stângă, avem de-a face cu o persoană introvertită, care obişnuieşte adesea să stea pe gânduri.
  • Dacă privirea este aţintită în dreapta jos, aceasta denotă emoţii. Sentimentele foarte puternice sunt de vină.

OCHII – OGLINDA SUFLETULUI – cu Suada Agachi

Ochii verzi, niciodată să nu-i crezi

Oare? Deşi se spune că ascund viclenie, ochii verzi s-au bucurat mereu de aprecieri. Posesorii lor sunt egoişti, dar curajoşi, voioşi, inteligenţi şi inventivi. Sunt persoane misterioase, cu o senzualitate înnăscută, ştiu să flirteze şi pot seduce cu uşurinţă. Ştiu să îşi urmărească interesele. Contrar opiniei generale, în dragoste sunt fideli, însă numai când sunt convinşi că şi-au găsit jumătatea. Au un apetit sexual ridicat şi devin rapid geloşi. Dragostea e pentru ei o prioritate. Sunt însă nesinceri, răzbunători şi orgolioşi. Cu toate astea, sunt foarte bine primiţi în orice grup, fiind optimişti şi emanând atracţie. De obicei, văd doar ce e mai bun în oameni şi ştiu să păstreze cu sfinţenie un secret.

Ochii căprui, fură inima oricui

Ei, da! Căldura sufletească pe care o emană, amabilitatea şi voioşia care îi caracterizează nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Ochii căprui deschis aparţin celor dependenţi sufleteşte, fideli, dedicaţi, în timp ce aceia cu tentă verzuie denotă multă ambiţie şi curaj. Nu se înfurie uşor şi ştiu să se descurce în diverse situaţii. Se spune despre ei că denotă un intelect foarte bine dezvoltat. Sunt hotărâţi, nişte adevăraţi luptători, perseverenţi, se concentrează pe carieră şi pe bunăstare. Cât priveşte dragostea, sunt extrovertiţi, sinceri şi foarte generoşi. Le plac relaţiile de durată. Totuşi, nu-şi exprimă sentimentele. Deşi sunt sociabili şi leagă uşor prietenii, nu sunt afectuoşi. Dacă nu li se face pe plac, ies din relaţii imediat sau devin infideli. Pentru persoana iubită însă, sunt în stare de orice. Persoanele cu ochi căprui sunt şi foarte politicoase, nu fug de responsabilităţi şi îşi asumă riscuri. Le place să răspândească veselie. Sunt încăpăţânaţi şi nu renunţă la convingeri.

Ochii albaştrii, ca doi aştri

O zicală din popor zice că ochii albaştri ca seninul te îmbată ca şi vinul. Pentru că sunt foarte atrăgători. Chiar şi idealul de frumuseţe din basme şi legende, fie el feminin sau masculin, poartă privire de azur. Sunt oameni că-rora le place să facă surprize plăcute, să ofere daruri celor dragi. Fac orice pentru a le face plăcere celor pe care îi iubesc. Sunt poate prea blânzi, frumoşi şi… sărută foarte bine! Atenţie însă! Chipul angelic ascunde oameni foarte răzbunători,care manipulează cu uşurinţă şi se cred atotştiutori. Adoră să aibă întotdeauna dreptate. Deşi toţi ne am dori ochi albaştri, cei care îi au din naştere nu reuşesc întotdeauna în viaţă. Sunt emotivi, romantici şi se bazează mai mult pe intuiţie. Nu sunt sociabili şi leagă destul de greu relaţii. Prietenii nu sunt importanţi pentru ei, dar familia şi dragostea  sunt pe primul plan.

Ochii negri şi blânzi, de iubire flămânzi

Pasiune, mister, răzbunare – iată caracteristicile celor cu ochi negri. Sunt curioşi, avizi de nou, le plac experienţele inedite. Nu le e frică să îşi susţină punctul de vedere sau să sară în apărarea cuiva. Dar nu se implică în relaţiile de amor şi, adesea, nu reuşesc să ducă la bun sfârşit ce au început, chiar dacă au investit sentimente. Niciodată nu arată ce simt. Par reci, chiar dacă pulsul o ia razna. Pe de altă parte însă, sunt extrem de sinceri şi nu suportă să fie minţiţi. Fac compromisuri, sunt generoşi şi adoră ieşirile cu prietenii, să fie în centrul atenţiei şi să aibă lume multă în jur. Se enervează repede şi ţin la supărare. Sunt convinşi că părerea lor e cea mai importantă.

Carte “TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI” poate fi comandată de aici sau click pe imaginea de mai jos

mai multe articole asemănătoare despre OCHI, culoarea acestora și semnificații aici

 

CULOAREA OCHILOR in Fizionomie – cu Suada Agachi

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io