Subconstient, Constient si Supraconstient

 

In cartea Jocul Vietii si cum sa-l joci, Florence Scovel Shinn, ne spune ca Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientulconstientul si supraconstientul.

 

Subconstientul

Nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda; el nu are putere intrinseca. Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii.

De exemplu, o doamna se juca in copilarie de-a „vaduva”. Se imbraca in negru, cu un voal lung si cei din jur o gaseau caraghioasa si amuzanta. La maturitate se casatori cu un om pe care il iubea profund. Putin dupa nunta, el muri si ea purta un voal lung de doliu, ani indelungati. Subconstientul sau, impresionat de imaginea pe care ea si-o formase, o exteriorizeaza la timpul respectiv, fara a tine seama de durerea ei.

 

Constientul

A fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este. El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet).

 

Supraconstientul

Este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se afla „modelul perfect” de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca exista un plan divin pentru fiecare.

 

Citește și: FORMA feței și PERSONALITATEA

FORMA fetei si PERSONALITATEA

 

Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!

Exista o imagine perfecta in Supraconstient. Aceasta imagine se proiecteaza cateodata ca un fulger in constient si pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevarat.

 

In realitate, acesta este destinul adevarat (destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit care se afla in el insusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina.

Iisus Hristos a afirmat ca…cuvintele noastre joaca un rol important in Jocul Vietii. „Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.”

 

Multi oameni au fost cauza dezastrului din viata lor, pronuntand cuvinte nesabuite..

De exemplu o doamna se tot intreaba de ce viata ei a devenit saraca si mediocra. Ea avusese un camin plin de lucruri frumoase si avea multi bani. Dar in trecut ea obosise sa-si conduca gospodaria si a repetat neincetat: „M-am saturat de toate aceste lucruri – as vrea sa traiesc intr-un cufar!” Astfel – acest lucru s-a indeplinit. Cuvantul ei provocase aceasta situatie.

Subconstientul nu are sensul umorului, iar oamenii isi provoaca deseori nenorocirile prin glumele lor.

Iata inca un exemplu: O persoana care avea o avere frumoasa, glumea mereu spunand ca se pregateste sa intre in ospiciu. In doar cativa ani ea fu aproape ruinata, imprimand in subconstientul sau imaginea mediocritatii si a saraciei.

Din fericire, Legea este cu doua taisuri, si o situatie nefericita poate fi transformata intr-o situatie avantajoasa.

citește și: Cele TREI ETAJE ale FEȚEI

Cele TREI ETAJE ale FETEI

Cu mai multe informații interesante despre FIZIONOMIE și CITIREA CHIPULUI te aștept la CURSUL din orașul tău!

pentru înscriere CLICK AICI sau pe imaginea de mai jos

sursa

TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI – FIZIONOMIE

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io