FORMA fetei si PERSONALITATEA

Dacă privirea unui om poate vorbi despre ceea ce simte, faţa lui poate dezvălui mai multe despre personalitatea lui, dar chiar şi despre destin, susţin unele teorii. „Fiziognomonia“, discreditată şi devenită un fel de rudă săracă a ştiinţei, este atât de veche încât nu poate fi localizată în timp şi spaţiu, fiind cunoscute însă unele teorii chiar din Antichitate.

Fiecare dintre noi poate spune că ”îşi poartă destinul pe chip”, judecând după o veche practică ce constă în studierea trăsăturilor feţei. Dincolo de faptul că fiecare caracteristică a feţei în parte poate fi asociată cu o trăstură de caracter, acestor zone de pe chip le sunt atribuite diferite perioade din viaţă, legate de vârsta subiectului în cauză şi, astfel, în funcţie de detaliile faciale, potrivit acestei (pseudo)ştiinţe străvechi pot fi prezise unele evenimente, favorabile sau nefavorabile, asociate cu vârsta respectivă.

Autorul Rodney Davies arată în cartea sa ”Ce ne dezvăluie faţa” că aşa se explică de ce în vieţile gemenilor identici, chiar dacă sunt separaţi la naştere, apar acelaşi tip de evenimente cam la aceleaşi vârste, chiar şi fără să ştie unul de altul. El chiar redă mai multe astfel de poveşti, una fiind despre gemenii Roy şi Paul, primul dintre ei fiind luat imediat după naştere de tatăl său şi dus, în urma divorţului, în Noua Zeelandă, la 9000 de kilometri de Anglia, unde a rămas fratele său, Paul. Cu toate că au trăit separaţi, după 22 de ani Roy a venit în Anglia să-şi caute fratele şi au constatat că aveau aceleaşi preferinţe, aceleaşi frici, aceleaşi atitudini şi dorinţe, dar, totodată, acelaşi gen de evenimente (triste, în acest caz) care s-au petrecut la aceeaşi vârstă.

Trăsături comune ale criminalilor? Pornind de la fiziognomonie, Rodney Davies redă teorii ale altor autori pe aceeaşi temă, care vorbesc despre câteva trăsături comune ale criminalilor: ”În ce priveşte individualitatea exterioară, Lombroso a constatat că un criminal înnăscut prezintă de obicei unele din următoarele trăsături: o mărime disproporţionată a feţei, comparativ cu craniul gâtul sau corpul; faţă asimetrică; ochii şi urechile se pot afla la înălţimi diferite, nasul strâmb sau gura piezişă; frunte îngustă; urechile anormal de mari, uneori clăpăuge sau, dimpotrivă, mai mici decât în mod normal; sprâncene stufoase şi adesea îmbinate deasupra nasului; falca foarte dezvoltată; nasul – priveşte de „sus”, dezvelind nările; barba rară, în smocuri, ca nişte petice; părul capului abundent, de obicei de culoare închisă, direcţia de creştere şi formarea unor smocuri sunt anormale”, arată autorul.

Forma feţei descrie personalitatea

Despre formele feţei, autorul descrie şapte tipuri: faţa rotundă, pătrată, triunghiulară – cu vârful în sus sau triunghiulară – cu vârful în jos, triunghilare trunchiate, cu vârful în sus sau în jos, şi dreptunghiulară.

Prima descrisă, forma rotundă a feţei, spune autorul, denotă oameni cu un temperament flegmatic. ”Persoanele cu faţa rotundă sunt, de obicei, palide, ceea ce denotă o proastă circulaţie a sângelui şi o inimă slabă, iar ochii şi buzele par să-şi fi pierdut culoarea. Dacă aveţi o faţă rotundă sunteţi, probabil, lipsit de energie, înclinat mai curâd spre lene, preferând să lăsaţi pe mâine ce puteţi face astăzi. Aceste eschivări sunt trucuri de a-i forţa pe alţii să facă ceea ce dumneavoastră nu vreţi să faceţi. Ţineţi să aveţi o viaţă confortabilă, vă lipseşte încrederea în sine”, sunt câteva dintre descrierile acestui tip de faţă.

Pentru cei cu faţa pătrată, autorul spune că semnalează un temperament melancolic şi că de regulă asociat acestui tip de faţă este un corp puternic, musculos şi de statură medie. În general, persoanele cu acest tip de faţă au un ten roşcovan, ceea ce denotă vitalitate, ochii mari, întunecaţi şi poruncitori, iar sprâncenele stufoase. ”Dacă aveţi o faţă pătrată sunteţi, probabil, o persoană hotărâtă, dură şi în mod agresiv energică, cu un temperament iute şi cu o tendinţă de a lovi primul şi a cere explicaţii mai târziu”, descrie la modul amuzant acest tip de caracter.

Pentru persoanele cu forma feţei triunghiulară, cu vârful în sus, descrierea autorului spune că ”este caracteristică pentru temperamentul coleric sau supărăcios. Se distinge prin maxilare late şi frunte îngustă, adeseori ascuţită. Are fizicul asemănător cu al celor cu faţă pătrată”, spune în cartea sa. Ochii au culoare deschisă, sunt expresivi şi luminoşi, iar sprâncenele nu sunt prea bogate. Despre persoanele cu acest tip de faţă, în schimb, spune că cel mai probabil au avut o copilărie grea, de unde ar putea să provină irascibilitatea şi dorinţa de a se realiza. ”Degeaba aveţi elan, dacă vă pierdeţi răbdarea de a vă atinge ţelul prin muncă cinstită şi sunteţi tentat să acţionaţi sau chiar prin metode ilicite. Sunteţi însă norocoşi, ceea ce, concomitent cu limbajul persuasiv şi maniera agresivă vă poate face să ajungeţi departe”, mai scrie el.

La polul opus, despre persoanele cu faţa în formă triunghiulară cu vârful în jos, autorul arată că indică un temperament voios, luminos şi că persoanele posesoare acestui tip de faţă sunt de obicei înalte şi suple. ”Dacă posedaţi acest tip neobişnuit de faţă, cu fruntea lată şi bărbia ascuţită, sunteţi, probabil, un gen de persoană nervoasă, suprasolicittă, care cu foate mare greutate se poate relaxa şi linişti. Trebuie să fi fost un copil hiperactiv. Neastâmpărul fizic este secondat de un creier fără odihnă, care tot timpul se frământă pentru ceva sau înregistrează fapte. Vă place să cunoaşteţi cât mai multe lucruri”, mai scrie autorul în cartea sa. Încă trei tipuri de feţe sunt descrise, respectiv cea triunghiulară cu vârful trunchiat, orientat în sus sau în jos, dar şi tipul de faţă dreptunghiulară, despre care spune că este tipică persoanelor oneste, verticale şi optimiste.

Carte “TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI” poate fi comandată de aici sau click pe imaginea de mai jos

CURS FIZIONOMIE TIMIȘOARA

TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI – FIZIONOMIE

sursa

 

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io