Principiile teoretice și practice ale chiromanției

Cu toții judecăm oamenii după conturul și trăsăturile feței, deci, după fizionomie. Așadar, nu trebuie să ne surprindă că, de mii de ani, este răspândită credința că, pe baza liniilor palmei, chiromanția descrie diferitele tipuri de personalitate și trăsături de caracter. Chiar și corpul omenesc ca întreg a fost clasificat de către antropologi și sociologi în diferite tipuri de caracter și personalitate, precum ectomorf, mezomorf și endomorf.

Aristotel a fost primul care a afirmat că șanțurile, cutele și liniile din palmă se datorează interacțiunii controlate de creier dintre nervi și musculatură. Potrivit anatomiei moderne, mâna poate fi văzută ca un punct terminus al impulsurilor nervoase ce pornesc de la creier. La fiecare a mia dintr-o secundă (milisecundă), nenumărate impulsuri nervoase provenind de la creier se transmit mușchilor mâinii, determinând o permanentă îndoire a acesteia – un fel de micromișcare, atât de mică, încât este invizibilă cu ochiul liber.

Judith Hipskind, chiromant, consideră această mișcare permanentă ca fiind cauza directă a liniilor și cutelor. Ea crede că tocmai această manifestare indirectă a sentimentelor, dorințelor, nevoilor, acțiunilor și inconștientului unei persoane (toate întipărite și înmagazinate în creier) constituie esența chiromanției. Aceasa înseamnă că liniile palmei ar putea fi direct influențate de o parte a creierului care cunoaște mai multe despre noi și despre direcția noastră în viață decât vrem și putem admite.

Între mână și creier există o corelație evolutivă. Este dovedit faptul că o mare parte a fibrelor nervoase ce pleacă de la creier sunt proiectate către extremități și se termină prin ramificații la nivelul mâinilor și tălpilor. Aceasta sprijină concluzia că mâna și laba piciorului (chinezii încă mai practică arta studierii piciorului, numită podologie) s-au dezvoltat în  strânsă dependență cu creierul, care reprezintă sediul minții. Informația stocată în creier este proiectată apoi pe suprafața palmei, precum o cameră video proiecteză o imagine pe un ecran, printr-o rețea de cabluri.

Unii chiromanți, și în special Wiliam Benham, sunt ferm convinși că Voința și Mintea Divină cooperează în gravarea pe palmă a liniilor care cuprind senul destinului.

click pe imagine pentru a viziona programul cursurilor de FIZIONOMIE și CHIROGNOMIE

curs de citire a chipului

Gândurile adăpostite o perioadă lungă de timp devin atitudini și, în cele din urmă, sunt structurate în personalitatea individului. Hipskind sugerează că gândurile activate în creier transmit răspunsuri care se finalizează în mâini. Aceste impulsuri vor fi, într-un final, înregistrate în palmă ca linii fine și, mai târziu, ca linii mai bine conturate. De vreme ce personalitatea fiecăruia se află în continuă schimbare, Hipskind concluzionează că amprenta palmei trece printr-o transformare clară la fiecare câțva ani, pentru a se adapta personalității, înfățișării și experiențelor în continuă schimbare ale persoanei. V-ați putea propune să vă citiți din nou palma, după un timp, pentru a explora schimbările care au avut loc în interiorul dumneavoastră.

Alți chiromanți contemporani renumiți, precum Fred Gettings, Mir Bashir și Marcel Broekman, și-au construit reputația pe baza dosarelor cu amprente ale palmei de la aceiași indivizi, care au fost colectate și comparate de-a lungul anilor. Părerea lor unanimă este că liniile apar (și de asemenea, dispar) de-a lungul vremii.

A păstra, în timp, câte o copie a amprentei propriei palme, pe măsură ce realizați un studiu introspectiv asupra vieții dumneavoastră, reprezintă o preocupare fascinantă și antrenantă. Faimosul psihiatru C.G. Jung considera chiromanția ca având potențialul de a dezvălui secrete bine ascunse în subcoștient. El a utilizat frecvent chiromanția în practica sa psihiatrică, pentru a evalua pacienții, și s-a folosit de potențialul intuitiv al chiromanției, anticipînd viitoarele probleme ale pacienților săi. Se zice că C.G. Jung ar fi spus „Mâinile, ale căror formă și funcționare sunt legate atât de strâns cu psihicul, ar putea oferi expresii revelatoare și, deci, interpretabile, ale particularității psihice a caracterului uman”.

Psychos, autorul lucrării de referință The Complete Guide to Palmistry (Ghidul complet al chiromanției), susține că mâna este slujitoarea creierului și, astfel, ea reflectă tipul de creier care se află în spatele ei.

Chiromantul profesionist poate detecta în palmă liniile care dezvăluie caracterul și personalitatea de bază a unei persoane, schimbările în mediul acesteia, planul emoțional ascuns al unei persoane, cu toate dorințele arzătoare, talentele, ambițiile, conflictele și visele sale, si aptitudinile de dinainte de naștere și până dincolo de moarte.

Mâinile dumneavoastră conțin imaginea psihică, emoțională și mentală a ceea ce sunteți în realitate. Caracteristicile, abilitățile și aptitudinile întipărite pe palme sunt văzute ca îndrumări pentru o viață mai fericită și mai împlinită, nu ca previziuni îngrozitoare ale unui rău eminent. Scopul chiromanției este de a fi folosită ca sprijin pentru dezvoltarea și cunoașterea personală.

TAINELE GESTURILOR FEMININE – cu SUADA 

 

ARTA SEDUCTIEI prin gesturi feminine – Tainele Feminitatii – cu SUADA AGACHI 

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io