GHIDUL Citirii Chipului – dincolo de cuvinte

 

La nivel mondial există specialiști care stăpânesc foarte bine tehnicile de CITIRE A CHIPULUI, și care, sunt în măsură să identifice în timp real și cu acuratețe temperamentul, caracterul, abilitățile și multe alte informații despre persoana cu care vin în contact și căreia îi pot observa chipul.

 

Tehnicile de citire a chipului sunt folosite pentru a descifra caracterul uman dincolo de măștile sociale, dincolo de comportamentul însușit în mod mecanic sau intenționat și mai ales pentru a identifica adevăratele intenții ale celui de lângă tine. Nu de puține ori s-a dovedit a fi “instrumentul” ideal în recrutări și pentru a identifica cu acuratețe potențialul partenerilor, membrilor familiei, al celor apropiați sau al angajaților, oferind astfel informațiile necesare unei abordări corecte a acestora, în scopul susținerii, motivării și îmbunătățirii performanțelor pe toate planurile.

 

CUVÂNTUL rostit acoperă un procent de numai 7% din întregul proces al comunicării! 38% reprezintă LIMBAJUL PARAVERBAL – adică intonaţia sau variaţiunile vocii, şi – de 55% este reprezentat de LIMBAJUL NONVERBAL – gesturi, mimică, poziția trupului.

 

Considerând aceste diferențe, mă consider îndreptățită să afirm faptul că

Oamenii de succes ai zilei de mâine sunt cei care vor şti să descifreze restul de 93% din întregul proces al comunicării – și anume, dincolo de cuvinte!

 

Arta Citirii Feței cuprinde tehnici dezvoltate cu peste 3000 de ani în urmă de către medicii chinezi și perfecționate cu atenție la casele regale ce s-au succedat în timp. Această artă corelează trăsăturile faciale cu trăsături de personalitate, considerându-le indicii exacte prin care se poate trasa tiparul comportamental al peroanei studiate.

Majoritatea oamenilor privesc la fața cuiva și își fac o părere generală din punct de vedere al formei, mărimii, culorii, al frumuseții și așa mai departe. De fapt, asta este tot ce poate spune cineva din afară despre acea față. Cei mai mulți oameni nu au idee ce pot însemna diferitele forme, mărimi sau culori din punct de vedere al caracterului uman, chiar dacă fața respectivă le aparține.

Lucrurile stau altfel pentru un maestru al citirii feței. Tipic, atunci când un maestru al citirii feței va vedea un chip, instinctiv îl va măsura împărțindu-l mai întâi în trei etaje, folosindu-se de conceptul Celor Trei Etaje: etajul superior, etajul de mijloc și etajul inferior. Contează foarte mult de unde se începe împărțirea, în asta constând o anumită tehnică.

Sistemul Celor Trei Etaje reprezintă un punct de plecare important și foarte convenabil în arta descifrării caracterului uman. Multe informații valoroase pot fi descoperite prin măsurarea formei, lungimii și a proporțiilor relative ale celor trei zone, ca și prin observarea armoniei și a echilibrului dintre ele. Aceste trei proțiuni ale feței corespund celor trei stagii ale vieții. Este foarte important de reținut că cele trei porțiuni ale feței sunt indicatori separați ai caracterului unei persoane. Din acest punct de vedere, fiecare porțiune este luată separat, deși toate trei sunt conectate și se află una în continuarea celeilalte. Porțiunea dominantă semnifică faptul că trăsăturile care-i sunt atribuite se vor găsi în mod predominant la persoana în cauză.

Cele trei etaje pot fi împărțite astfel:

 

Etajul instinctiv:

prioritate acordată trupului și nevoilor materiale

Se măsoară de la vârful inferior al bărbiei până la baza nasului (deasupra gurii)

 • Este interesat în general de ceea ce este concret şi material.
 • Are nevoie mai ales ca trupul să îi funcţioneze.
 • Caută mai ales plăcerile corporale.

 

Etajul relaţional:

prioritate acordată sentimentelor și relațiilor

Se măsoară de la zona dintre sprâncene, până la baza inferioară a nasului (deasupra gurii)

 • Este interesat în general de ceilalţi (oameni, animale etc.)
 • Are nevoie mai ales să comunice şi să fie cu ceilalţi …
 • Printre defectele sale se numără dependența (afectivă).

 

Etajul cerebral:

prioritate acordată rațiunii și intelectului

Se măsoară de la inserția părului, până la zona dintre sprăncene

 • Este interesat în general de idei, de gânduri, de tehnică.
 • Are nevoie mai ales sa înţeleagă şi să verifice.
 • Caută mai ales adevărul, ordinea (sub diverse forme).
 • Calităţile sale sunt în general inteligența şi claritatea.

 

O altă tehnică importantă în citirea feței este determinarea gradului de asimetrie și împărțirea chipului în două părți, longitudinal, în partea stângă și partea dreaptă.

Asimetria există firesc în grade diferite şi variabilitate. Nou-născutul este aproape întotdeauna simetric. Prin evoluţie şi specializare funcţională, ne dezvoltăm o latură mai mult decât alta. Astfel, suntem încă din copilărie dreptaci sau stângaci, și nu numai în ceea ce priveşte dexteritatea (folosirea mâinilor). Toată lumea ştie că avem un ochi director, dar puţini oameni ştiu că această lateralizare este completă: mâncăm cu jumătate de maxilar, respirăm cu o nară, ne sprijinim pe un genunchi anume … Cu timpul această asimetrie localizată se dezvoltă şi poate cuprinde întreaga suprafaţă, și chipul. Studiile demonstrează astfel cum, fiecare emisferă cerebrală ajunge să controleze și să influențeze o jumătate a corpului uman, în opoziție față de poziționarea fiziologică – emisfera dreptă controlează jumătatea stângă a corpului, inclusiv jumătatea stângă a feței și respectiv emisfera stângă răspunde de controlul jumătății drepte a corpului și a părții drepte a feței.

 

Simetricul

este echilibrat, are nevoie mai ales de stabilitate şi de linişte, caută mai ales confortul şi siguranţă, iar calităţile sale sunt în general echilibrul şi înţelepciunea.

 

Asimetricul

este încordat, este interesat în general de ceea ce trăieşte, vibrează, are nevoie mai ales de sfidări, de stres şi de intensitate, iar calităţile sale sunt adeseori pasiunea, creativitatea şi energia.

 

De foarte multe ori tradiția populară este plină de pilde, zicători și proverbe cu indicație directă la chipul uman

 • Ochii sunt oglinda sufletului
 • Frumuseţea îşi poartă zestrea pe faţă
 • Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus
 • Rugina inimii iese pe faţă
  • Omul stil şi omul caţă

Omul duşman, omul frate

Dacă îl citeşti din faţă

Ştii pe cine are-n spate!

 • Cum e faţa liniştită a izvorului curat, aşa-i viaţa celui care e cu Cerul împăcat.

 

Descrierea trăsăturilor faciale și interpretarea lor:

 

Fruntea

Intelepciunea este judecata in functie de forma fruntii. O frunte neteda si completa este considerata a fi un simbol al intelepciunii si al frumusetii, oferindu-i persoanei respective aspectul de persoana binecuvantata. Majoritatea oamenilor de succes poseda o frunte completa.

Pe langa forma fruntii, nivelul liniei parului, de asemenea, ne ofera cateva informatii asemanatoare. In cazul in care linia parului este cat mai aproape de sprancene, persoana respectiva este considerata a fi lenta in gandire si in actiune.

 

Ochii

Ochii sunt ferestele sufletului tau. Ochii dezvaluie nivelul de noblete, de vitalitate si capacitatea de lider. Marimea, localizarea, forma si expresiile pe care le transmit ochii unei persoane reflecta intr-o mare masura personalitatea persoanei respective, precum si suisurile si coborasurile pe care le va cunoaste in viata, inclusiv cariera, faima, averea, dragostea si casatoria.

 

Nasul

Nasul dezvaluie posibilitatile unei persoane de acumulare de bogatie si de putere. Se spune ca: “In cazul in care are un nas mare, sansa de a ocupa o functie de conducere va fi mult mai mare. Cei care au un nas carnos vor avea o cariera de succes, iar femeile vor face avere.”

 

Maxilarul

Longevitatea ne este dezvaluita de forma maxilarului. O barbie rotunjita este o caracteristica a persoanelor binecuvantate. O proverb traditional spune ca “cel ce are o barbie rotunjita este binecuvantat si va avea noroc in ultimii sai ani.” O femeie cu o barbie rotunjita este o buna gospodina si-si va pune intotdeauna sotul si familia pe primul loc.

 

Urechile

Prin intermediul citirii urechilor se pot prezice binecuvantarile pe care le vei cunoaste in viata – urechile groase aduc noroc. Lobii mari ai urechilor aduc noroc. Traditional, in imagini, Buddha este reprezentat avan doi lobi mari si rotunjiti.

Femeile cu lobii mari si moi sunt considerate a fi persoane foarte generoase si grijulii, in special fata de sot si fata de familie.

Gura

Castigurile financiare sunt  prezise de forma gurii – buzele pline sunt cosiderate a fi o expresie a demnitatii, puritatii, sinceritatii si farmecului unei persoane.

Vechii chinezi credeau ca femeile cu buzele subtiri sunt  aspre la inima si barfitoare. De asemenea, casatoria dintre un barbat si o femeie cu buze subtiri era considerata a fi un semn de ghinion pentru sotul ei.

 

Oricare ar fi scopul pentru care o persoană începe studiul acestor tehnici, fiecare debutează în același timp pe drumul introspecției. Omul ajunge să se cunoască pe sine din ce în ce mai profund, să îndepărteze credințele false, prejudecățile, obișnuințele pe care și le-a însușit cu sau fără voie însă nu-i mai sunt de niciun folos, și astfel lasă să iasă la lumină o personalitate puternică, încrezătoare și stăpână pe propria viață. Încrederea pe care o capătă cei care stăpânesc Tehnicile de Citire a chipului, atât în ei înșiși cât și în cei din jurul lor, va fi într-un progres constant.

Procesele de recrutare, management al personalului și managementul general al micro/macro intreprinderilor beneficiază garantat de optimizare și eficientizare. În momentul în care ai la dispoziție “instrumentul” care îți dezvăluie și îți confirmă nivelul de calificare al personalului, dincolo de ceea ce scrie în cv și mai ales dincolo de modul în care se prezintă la interviu, întregul sistem are doar de câștigat. Fiecare angajat ajuge să ofere randament maxim în momentul în care specialistul în resurse umane cunoaște care sunt adevăratele sale talente și care îi este adevăratul potențial. Suntem cu toții conștienți de faptul că nu fiecare absolvent este capabil și nici nu dorește să profeseze în domeniul în care s-a specializat și din acest punct de vedere, tehnicile de citire a chipului sunt un instrument deosebit de eficient în distribuirea sarcinilor și utilizarea optimă a resurselor.

Întregul proces de însușire a tehnicilor de citire a chipului, se desfășoară concomitent cu propria dezvoltare și cunoaștere de sine, așa cum aminteam anterior. În acest sens, cea mai mare satisfacție a celor care utilizează astfel de tehnici, este aceea că experimentează o detensionare și relaxare din toate punctele de vedere, în momentul în care încep să identifice adevăratul caracter al celor din jurul lor. Frumusețea diversității înconjurătoare devine evidentă. Odată cu observarea naturii umane, judecata și interpretările eronate, își pierd de la sine semnificația. Putem afirma faptul că profesionistul în tehnicile de citire a chipului devine un profesionist în a-și trăi propria viața, devine o persoană agreabilă, sociabilă, cu mult mai permisivă și eficientă în orice activitate întreprinde. Totodată, pentru cel care progresează cu sârg și este disciplinat în studiul continuu al acestei cunoașteri, nivelul de etică și moralitate vor fi cele care îl vor recomanda drept un specialist, și își va pune la dispoziție cunoștințele în cele mai variate domenii (medicină, învățământ, siguranță și securitate, management, servicii, business, și multe altele).

Suada

vezi calendarul evenimentelor pentru anul 2018 – aici

 

Chipul Autentic – Chipul Destinului – cu Suada și Ionuț Agachi

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io