Influenta EMOTIILOR asupta starii de SANATATE

Legătura dintre emoţii şi organele din partea superioară a corpului

 

Se ştie fiecărui organ îi corespunde o emoţie. Aceste emoţii simţite mult timp pot afecta organele corespondente.

Inima

curajul, sinceritatea, iubirea sau altruismul întăresc inima. Vinovăţia, dezamăgirile, ura şi minciunea o slăbesc. Potrivit medicinei greceşti, se poate muri exclusiv din cauza suferinţei (sau „de inimă rea”, aşa cum se spune în popor). Inima este totodată cel mai cald organ al corpului, fapt ce-l face vulnerabil în faţa pasiunilor prea „fierbinţi”… sistemele tradiţionale cataloghează aceste trăiri intense sub umbrela termenului de „febra efemeră”.

 

De ce se îmbolnăvesc gâtul şi tiroida

gâtul este principalul centru de comunicare al organismului. Incapacitatea de transmitere a trăirilor spre exterior şi imposibilitatea de exprimare a sinelui vor cauza adesea probleme cu gâtul sau cu tiroida. În cazuri extreme, dificultăţile din această sferă pot duce şi la pierderea definitivă a vocii. Gâtul reprezintă în acelaşi timp şi partea superioară a tractului digestiv şi, prin urmare, este o componentă a Facultăţii Naturale. Tensiunile emoţionale şi anxietăţile pot să agite această Facultate şi să perturbe funcţiile ficatului, determinând creşterea acestuia din urmă şi blocarea lui în gât – aşa se explică senzaţia de „nod în gât”, denumită ştiinţific globus hystericus.

Valurile de tristeţe intensă şi tragediile pot cauza şi ele dificultăţi la înghiţire, în timp ce orice dezechilibru al tiroidei este legat de o problemă de exprimare a sinelui sau un conflict între percepţiile lumii interioare şi exterioare eului.

 

De ce se îmbolnăvesc plămânii

plămânii sunt organe importante şi nobile ale Facultăţii Vitale. Din acest motiv, ele lucrează strâns cu inima, fiind la fel de sensibile la diversele tipuri de emoţii. Senzaţia de sufocare (la propriu sau la figurat) cauzează afecţiuni ale plămânilor şi probleme respiratorii.

Legată de piept este şi demnitatea, care permite plămânilor să se extindă şi să funcţioneze corespunzător. Suferinţa neexprimată este şi ea puternic conectată la starea plămânilor – aşa se explică faptul că anumite boli de plămâni apar până şi în cazul nefumătorilor.

 

De ce se îmbolnăveşte creierul

creierul se îmbolnăveşte în urma apariţiei unor dezechilibre majore ale unui alt organ, care va trimite semnale subtile cum că nu ar funcţiona corespunzător. Persoanele colerice se agită, se irită şi se inflamează şi se descarcă prin furie, invidie şi gelozie. Persoanele sangvine sunt legate strâns de stările de plăcere şi de senzualitate. Cei melancolici sunt caracterizaţi de prudenţă, griji şi atenţie sporită, în timp ce flegmaticii obişnuiesc să-şi înceţoşeze creierul prin gândire excesivă şi sentimente mult prea intense. Cu toate acestea, problemele la nivelul creierului nu reprezintă întotdeauna efectele. Ele pot fi şi cauza, având în vedere faptul că emoţiile şi gândurile noastre afectează profund Spiritul Vital.

 

De ce se îmbolnăvesc sânii

afecţiunile sânilor au legătură cu situaţiile conflictuale (de multe ori din sfera de cuplu). Este interesant de văzut cum fiecare dintre cei doi sâni reacţionează la emoţii diferite.

Sânul drept este afectat puternic de certurile şi neînţelegerile cu partenerul/partenera, iar sânul stâng se află în legătură strânsă cu sentimentele materne şi relaţia cu propriii părinţi.

Ceasul BIOLOGIC al ORGANISMULUI

 

Legătura dintre emoţii şi durerile din partea inferioară a corpului 

 

De ce se îmbolnăveşte splina

în primul rând, de la prea multe griji, muncă mentală excesivă şi concentrarea obsesivă pe un singur subiect.

Splina joacă un rol esenţial în digestia şi absorbţia substanţelor nutritive. Ajută la formarea sângelui şi a energiei. Este conectată la muşchi, gură şi buze, iar un eventual dezechilibru la acest nivel se va manifestă prin scăderea apetitutului, oboseală inexplicabilă, disconfort abdominal, scaune moi sau diaree, buze palide, scrâşnirea dinţilor pe timp de noapte, menstruaţie foarte abundenţă sau senzaţie de oboseală a muşchilor.

 

De ce se îmbolnăveşte ficatul

furia, resentimentele, frustrările şi irascibilitatea se numără printre factorii declanşatori ai bolilor de ficat. Stările de nervozitate blochează energia de la nivelul ficatului. Deoarece acest organ este conectat la tendoane, unghii şi ochi, persoanele cu probleme la ficat vor experimenta adesea simptome precum înroșirea ochilor, modificarea aspectului unghiilor sau apariţia unor senzaţii aparent inexplicabile de oboseală.

Atenţie: ficatul prezintă o legătură importantă şi cu ciclul menstrual, astfel încât durerile excesive din perioada menstruaţiei ar putea indica un eventual dezechilibru.

 

De ce se îmbolnăvesc rinichii

teama este cauza majoră a îmbolnăvirii rinichilor. La aceasta se adaugă izolarea, nesiguranţa şi indecizia. Rinichii reprezintă organe-cheie în susţinerea vieţii şi joacă un rol important în maturizarea fiecărui individ. Fac echipaă cu plămânii în metabolizarea apei şi în respiraţie. Sunt strâns legaţi de oase, dinţi, urechi şi păr capilar. Albirea prematură a părului sau căderea excesivă a acestuia, osteoporoză, durerile de spate (din partea inferioară), problemele de auz, urinarea frecventă, transpiraţiile nocturne, gura uscată, problemele de memorie, senzaţia de „ţiuit” în urechi… toate acestea ar putea fi simptomele instalării unei afecţiuni la nivelul rinichilor. Cea mai bună soluţie pentru vindecarea rinichilor constă în eliberarea de regulile şi şabloanele impuse de familie ori de societate în general.

 

De ce se îmbolnăveşte vezica biliară (fierea)

aceasta din urmă este strâns legată de capacitatea de a judeca înţelept. Bila este un puternic „acid analitic” secretat de ficat şi stocat în vezică pentru secreţia ulterioară în organele digestive. Aici, ea se „sparge” şi „analizează” mâncarea. De fiecare dată când suntem stresaţi şi avem dificultăţi în a „gândi la rece”, aceste probleme s-ar putea manifesta prin dezechilibre la nivel digestiv. Ca tratament, se recomandă o analiză obiectivă a surselor de stres care ne influenţează. Exprimarea sinceră a acestora ar putea fi medicamentul ideal.

 

De ce se îmbolnăveşte colonul

din cauza trecutului care ne bântuie. Aşa cum noi nu „dăm drumul” experienţelor trecute, aşa nici organismul nu va elibera mâncărurile pe care le-am consumat, fie ele dăunătoare sau nu. De fiecare dată când vinovăţia, frica sau ataşarea ne împiedică să ne rupem de trecut, am putea primi un răspuns din partea colonului, intestinului gros sau al apendicelui. Recomandarea holistică pentru tratarea acestor simptome constă într-o schimbare a stilului de viaţă: dă-ţi voie să ieşi din situaţiile care nu îţi priesc (sau relaţiile care îţi fac rău).

 

De ce se îmbolnăvesc organele reproducătoare

indiferent de sex, cu toţii avem capacitatea de a recrea viaţa. În acest sens, joacă un rol important nu numai organele reproducătoare, ci şi creativitatea. A da viaţă poate însemna la fel de bine să naşti un copil sau o operă de artă. Aşadar, orice problemă a organelor reproducătoare ar putea fi strâns legată de o „criză de creativitate”, o incapacitate de manifestare a spiritului creativ.

Cele 5 ELEMENTE din METAFIZICA CHINEZĂ

sursa

foto

ALCHIMIA celor 5 ELEMENTE în CITIREA CHIPULUI 

Un comentariu la „Influenta EMOTIILOR asupta starii de SANATATE”

  1. Sanatatea un”dar” important ptr fiecare, articol interesant, explicat pe intelesul tuturor …
    (asa dar, sa nu uitam aceste sfaturi care ne-ar putea salva sanatatea❗)… SI ne-ar face mai linistiti si fericiti🤗😁🍀🖐️

    Răspunde

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io