Grafologia – arta de a cunoaste omul dupa scrisul de mana

Puțini dintre noi știm faptul că scrisul ne poate determina anumit trăsături de personalitate și că anumite trăsături ale caracterului unei persoane se relevă numai printr-o simplă semnătură. În urmă cu ani buni, când caligrafia încă era o materie pe care se punea accent în primii ani de școală, ne formam (sau încercam să ne formăm) un scris cât mai frumos și mai personal. Pentru că, nu-i așa, scrisul este ceva aparte, ceva unic pe care fiecare dintre noi îl are, dar care nu se poate compara cu scrisul altor persoane. La fel ca și amprenta, scrisul este unic și cu caracter personal, și poate dezvălui extrem de multe amănunte privind propria persoană. „Ghicitul în scris„ nu este de fapt o taină și nici un secret pentru nimeni, ci mai degrabă este o știință ezoterică extrem de complexă.

 

Ce este grafologia?

Poate că nu mulți dintre dvs. cunoașteți termenul. Grafologia reprezintă știința care studiază și descifrează comportamentul și personalitatea oamenilor prin intermediul scrisului de mână, prin analiza semnăturii și a altor detalii importante. Grafologia își are rădăcinile în urmă cu trei mii de ani, fiind folosită în primul rând de chinezi, însă bazele moderne ale acestei științe a fost pusă de abatele de Bichon și grupul de clerici francezi condus de acesta. Aceștia au dezvăluit câteva aspecte fundamentale ale scrisului, și grafologia a devenit, așadar, un instrument extrem de util pentru a identifica capacitățile, calitățile, potențialul și talentul unui individ.

 

Trăsăturile grafologiei

Așa cum oamenii se disting în funcție de anumite trăsături, și grafologia reușește să își ducă scopul la bun sfârșit prin intermediul unor trăsături. Scrisul are unele trăsături ce nu pot fi contestate.

 

Înclinarea scrisului

Așadar, înclinarea este o trăsătură extrem de populară. Înclinarea spre dreapta a scrisului denotă normalitate, în vreme ce persoanele ce înclină scrisul spre stânga, depășesc unele bariere ale normalității. literele drepte însă indică independența ori autocontrolul, rigiditate și perseverență. Literele înclinate spre dreapta denotă înclinarea spre oameni, spre legarea unor prietenii, în vreme ce literele înclinate spre stânga ne duc cu gândul la trecut, la relații defectuoase cu părinții, la resentimente.

 

Ascendența/descendența scrisului

Așa cum bine intuiți, un scris descendent (orientat în jos) denotă o oarecare doză de pesimism, în vreme ce un scris cu linii ascendente denotă optimismul și nevoia de progres.

 

Mărimea scrisului

Și mărimea scrisului contează, literele mari folosite în scris denotă oameni deschiși, extrovertiți, în vreme ce literele mici semnifică de cele mai multe ori intervertire, preocupare către intelectual, o capacitate mare de concentrare și atenție la detalii.

 

Presiunea scrisului

Scrisul apăsat se vede imediat, și denotă dăruire, angajament, devotament, și în general aparține persoanelor serioase, dar temperamentale. Scrierile apăsate aparțin persoanelor cu probleme psihice ori criminalilor cu sânge rece. De asemenea, scrierea degajată, fără presiune denotă empatie față de oameni și detașare.

 

Zona superioară și inferioară a scrierii

Zona superioară a scrierii se referă la literele b,d,f,h,l,t, și scrierea amplă denotă ambiție, voință, în vreme ce înălțimea medie a acestor zone superioare denotă pragmatism și spirit de gândire foarte practic. Partea inferioară a literelor g,j,p,q,y, denotă de asemenea câteva trăsături de caracter. Buclele sunt extrem de interesante, în vreme ce liniile drepte arată nerăbdarea de a duce la bun sfârșit un anumit lucru.

 

Spațiile dintre litere și dintre rânduri

Spațiile mari dintre litere sugerează nevoia persoanei de a se exterioriza, de a se remarca, în vreme ce spațiile mici, cuvintele aproape legate sugerează dinamism, spirit întreprinzător, intuiție și talent artistic. Pe de altă parte, spațiul dintre rânduri (pentru scrisul pe foi albe) denotă ordine și viață sistematică (dacă este mare) sau calmitate și răbdare (dacă este mic spațiul).

 

Semnătura și personalitatea

Și semnătura pe care o folosim aproape zilnic ne poate dezvălui personalitatea și caracterul. Dar nu întotdeauna o semnătură frumoasă și estetică denotă și o persoană la fel de plăcută, ci mai degrabă poate ascunde un individ nemilos și crud, ori periculos pentru persoanele din jurul său. De asemenea, oamenii cu o personalitate marcantă scriu prima literă cu un caracter foarte mare. Semnătura făcută în grabă, aproape indescifrabilă poate denota comoditate, ori persoane leneșe, lipsite de succes și dominate de neîncredere și suspiciune. Mai mult decât atât, o semnătură simplă, ușoară, denotă o persoană generoasă, spirituală, cu simț artistic. Cei care includ în semnătură două linii situate dedesubtul acesteia sunt perseverenți și foarte sârguincioși, în vreme ce o semnătură tăiată cu o linie denotă o persoană lacomă și egoistă.

Grafologia a devenit o știință extrem de puternică și de des utilizată în zilele noastre. Dacă până acum nu puneați mare accent pe scris, ar fi cazul să o faceți.

Carte „TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI” poate fi comandată de aici sau click pe imaginea de mai jos

sursa; foto

PROGRAMUL complet al EVENIMENTELOR din 2019 mai jos

 Puterea interioara inscrisa pe chip – cu Suada Agachi

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io