15 greseli in Feng Shui

 

Ca energia chi să circule în folosul tău, nu este suficient să arunci nişte statuete norocoase ici-colo prin casă. Sunt multe aspecte din viaţa de zi cu zi care împiedică distribuţia eficientă a energiilor pozitive pentru înflorirea tuturor domeniilor existenţei noastre. Iată cele mai comune greşeli din feng-shui pe care, fără să ne dăm seama de adevărata lor importantă, le facem sau le tolerăm în fiecare zi:

 

Capacul ridicat al toaletei

Îi poate părea unui neiniţiat cel mult inestetic. De fapt, el favorizează scurgerea de energie din casă către exterior. În acest fel, bunăstarea şi norocul se duc nu doar pe apa sâmbetei, ci şi pe apă tuturor zilelor săptămânii.

 

Geamurile nespălate ale casei

Pot fi, în mod normal, subiect de dezbateri negative pentru gura lumii, dar în arta feng-shui reprezintă un blocaj pentru şansele vieţii care doresc să-ţi surâdă din exteriorul casei. Curăţa geamurile mai des, nu doar înainte de Paşte şi Crăciun, şi lasa oportunităţile să intre!

 

Oglinda din dormitor

Poate că te deranja în trecut doar pentru că-ţi arata crudul adevăr zi de zi. Când vei afla însă că, în arta feng-shui, aceasta decoraţiune aşezată în dormitor poartă ghinion şi că reprezintă “a treia persoană din pat” (prin reflexiile sale), sigur n-o vei mai tolera prea mult. Mut-o în sufragerie sau, mai bine, în dressing (dacă ai aşa ceva).

 

Obiectele nefolositoare sau vechi

Fie că este vorba de cadouri primite cu mult timp în urmă şi nefolosite vreodată, fie de haine, încălţăminte, accesorii, oale şi ulcele adunate de-a lungul anilor, toate acestea încetinesc fluxul de energie pozitivă prin căminul tău.

Separă lucrurile pe care le foloseşti în mod curent de cele care zac inerte de ceva timp: acestea din urmă îţi consuma energia casei şi, prin urmare, trebuie aruncate.

 

Uşa secundară a casei

Sfat valabil pentru persoanele care locuiesc la casa pe pământ, locuinţa având o uşă pentru accesul prin spate sau prin garaj ar trebui folosită numai când stai acasă şi-ţi faci treburile prin curte. Specialiştii în feng-shui îţi recomandă să ieşi pe uşa principală a casei când pleci cu treburi importante, iar la venire, să foloseşti aceeaşi uşă, chiar dacă e mai comod să intri în casa direct din garaj, spre exemplu.

 

Aparatele de fitness din dormitor

Ar fi bine să dispară, chiar dacă ţi-ai aranjat un colţ confortabil numai al tău şi ai întocmit un program de exerciţii satisfăcător în acest habitat. Explicaţia este că dormitorul e un spaţiu de joacă şi relaxare, nu unul pentru lucru. De aceea, împreună cu bicicleta medicinală sau banda de alergat, muta în sufragerie laptopul şi teancurile de dosare aduse de la birou.

 

Muchii ascuţite

Strică armonia din familie şi ar fi indicat s-o înlocuieşti cu una rotundă din lemn, în jurul căreia veţi fi cu toţii mai liniştiţi.

 

Dezordinea din dulapuri şi sertare

Hainele, accesoriile, medicamentele, ingredientele din bufetul de bucătărie etc. care stau talmeş-balmeş – duce la blocaje energetice şi influenţează capacitatea de a fi receptivă la ajutorul pe care persoanele apropiate vor să ţi-l acorde.

 

Neaerisirea locuinţei

Duce la menţinerea între pereţii casei tale a gândurilor şi energiilor negative. În fiecare dimineaţă, deschide câte o fereastră în toate încăperile, chiar dacă temperatura de afară este încă scăzută! Gradul de energie pozitivă va fi ridicat toată ziua.

 

Lipsa activităţii în bucătărie

Nu face decât să afecteze toate aspectele vieţii tale, pentru că această cameră este considerată inima căminului. Gradul de sănătate, fericire, împlinire creşte pe măsură ce găteşti tot mai mult. “Dragostea trece prin stomac”, iar astea nu-s vorbe în vânt!

 

Stai în calea uşii

Fie că ţi-ai amplasat patul în dormitor în linie cu uşa (poziţia mortului), fie că te aşezi la masă sau la birou fix în dreptul uşii, ambele poziţii sunt greşite. Într-adevăr, aşa-numita poziţie “de putere” este cea care îţi permite să vizualizezi usa, nu să stai în calea ei, pentru că nu vei avea randament maxim.

 

Preferi natură moartă

În locul celei vii, adică animăluţe de casă, flori, plante la ghiveci, cristale etc., iar asta nu permite universului să-ţi împărtăşească din energia lui.

 

Ai casa arhiplină

Pentru că eşti prea iubitoare de decoraţiuni, amintiri, suvenire etc. Aglomerarea căminului este cel mai mare duşman al armoniei, spun specialiştii în feng-shui, iar asta nu te ajută deloc să ai un mod de a gândi limpede şi o stare de spirit curata şi pozitivă.

 

Televizorul amplasat în dormitor

E la fel de dăunător că prezenţa oglinzii: se consideră că acest aparat are proprietăţi de reflexie.

 

Imaginile din casa sunt întâmplătoare

Fie că este vorba de tablouri, fotografii, goblenuri, ilustrate poştale etc., iar fiecare dintre ele răsfrânge o anumită energie asupra ta. Alege cu bună ştiinţă obiectele de arta cu care să-ţi înfrumuseţezi locuinţă: acestea trebuie să-ţi dea o stare de bine, de armonie, adecvate activităţii pe care o desfăşori în fiecare cameră a casei.

foto

ALCHIMIA celor 5 ELEMENTE în CITIREA CHIPULUI 

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io