SIMBOLUL fiecarui INEL pe degete

Inelele sunt un accesoriu pe care îl preferă multă lume, atât bărbaţi, cât şi femei. Pe lângă semnificaţiile tradiţionale ale purtării inelului, cum ar fi cea de pe degetul inelar ca simbol al relaţiilor dintre soţ şi soţie, există şi un şir de alte semnificaţii, căci inelele se poartă pe toate degetele.

Pentru majoritatea dintre noi inelul este doar un accesoriu care poate fi asortat cu vestimentaţia, pentru alţii el reprezintă un adevărat talisman sau simbol. Psihologii afirmă că un inel poate spune multe lucruri despre proprietarul său şi că are importanţă nu atât însuşi inelul, cât degetul pe care este purtat.

Inel pe degetul mare

Inelele purtate pe degetul mare, mai ales în cazul bărbaţilor, merită o atenţie deosebită. De regulă e vorba de o persoană energică, emoţională şi impunătoare. Aceşti oameni sunt direcţi, încăpăţânaţi, proactivi, iar uneori chiar înfocaţi şi agresivi. Nu are nici un rost să încerci să-i convingi sau să te cerţi cu ei, s-ar putea să-ţi pară rău pentru asta. Totodată ei îşi cunosc bine atuurile şi neajunsurile, de aceea purtând inelul pe degetul mare ei vor parcă să-şi stăpânească temperamentul aprins.

E ca o încercare din subconştient de a găsi limbă comună şi a îmbunătăţi relaţiile cu cei din jur. În acelaşi timp psihologii afirmă că portul inelului pe degetul mare reflectă o dorinţă de autoafirmare cu orice preţ, care devine principalul scop al vieţii.

În cazul femeilor inelul purtat pe degetul mare poate semnifica o orientare sexuală anormală, de aceea dacă sunteţi doamnă sau domnişoară, trebuie să fiţi mai atentă când decideţi să purtaţi inelul în acest fel.

Inel pe degetul arătător

Inelul purtat pe degetul arătător este considerat inel al puterii.

Anume pe acest deget purtau inele mari personalităţi istorice, printre care Iulius Caesar, carinalul Richelieu, Ioan cel Groaznic, Henric VIII ş.a. Degetul arătător înfrumuseţat cu un inel este un simbol al mândriei, setei de putere, precum şi a unui caracter puternic. În acelaşi timp inelul purtat pe mâna dreaptă arată o direcţie pozitivă a acestor calităţi, iar dacă e purtat pe mâna stângă semnifică manie, iubire de sine şi înclinaţii spre isterie.

Psihologii le recomandă persoanelor ruşinoase şi nehotărâte să poarte inel pe degetul arătător. În acest caz persoana va căpăta încredere în propriile puteri şi se va umple de hotărâre pentru a-şi realiza obiectivele.

Inel pe degetul mijlociu

Portul inelului pe degetul mijlociu e caracteristic persoanelor ce au înclinaţii spre iubirea de sine şi spre încredere în propria superioritate. Cu cât mai masiv este inelul şi piatra perţioasă, cu atât mai accentuate sunt aceste calităţi. Uneori pe degetul mijlociu se poartă inelul dinastic, ce arată apartenenţa la o familie importantă.

Se spune că portul inelului pe degetul mijlociu vă încurajează să treceţi peste liniile negre ale vieţii şi să le depăşiţi cu bine.

Dacă ambele degete mijlocii sunt împodobite cu inel, asta ar putea însemna o mare doză de fatalism, de înstrăinare de realitate.

Inel pe degetul inelar

În primul rând inelul purtat pe degetul inelar este simbolul căsniciei.

Această tradiţie a apărut încă în Egiptul antic, considerându-se că “artera dragostei” duce de la acest deget direct la inimă. Primele inele din acea vreme erau nu doar din metal, dar şi din sticlă sau ceramică. În Roma Antică soţiile le dăruiau soţilor inele de fier sau bronz, în semn de unitate a familiei şi dragostei dintre ei. Inelele de cununie din aur au devenit o tradiţie începând cu sec. III-IV.

Portul inelului pe degetul inelar (cu excepţia celui de cununie) subliniază pasiunea pentru arte, lux şi rafinament. De regulă e vorba de actori, pictori şi în genere oameni de profesii artistice, iar persoanele care poartă inelul astfel au înclinaţii spre plăceri şi romantism.

Un inel mic pe degetul inelar reflectă o personalitate armonioasă, calmă şi încrezută, iar unul masiv arată împătimire şi dezechilibru sufletesc.

Inel pe degetul mic

Inelul purtat pe degetul mic este caracteristic mai ales diplomaţilor, oamenilor de afaceri, medicilor şi politicienilor, cu alte cuvinte persoanelor care sunt înzestrate cu iuţimea minţii şi dar oratoric. Astfel de persoane pot găsi limbă comună cu oricine şi pot stabili relaţii utile sub aspect personal şi profesional.

Totodată psihologii afirmă că portul inelului pe degetul mic e preferat de firi şirete, înclinate spre intrigi şi înşelări. În plus asta reflectă şi o înclinaţie spre jocuri de noroc.

În cazul femeilor inelul pe degetul mic arată că persoana e cochetă şi are o fire schimbătoare.

Inel pe degetul de la picior

Majoritatea psihologilor afirmă că portul inelului pe degetul de la picior arată dorinţa de afirmare, de a atrage atenţia celor din jur. În unele cazuri e vorba de aroganţă şi sentiment de superioritate.

Cu siguranţă aveţi prieteni care poartă inele, dar încă nu ştiu că în acest fel transmit anumite informaţii despre personalitatea lor.

 

CLICK pe imagine pentru înscriere la a obține informații despre următorul eveniment din orașul tău

 

 

sursa

CHIROGNOMIA – forma mainilor si caracterul uman

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io