Culoarea Anului 2018 si ce simbolizeaza ea

 

În fiecare an, Institutul Pantone desemnează o culoare reprezentativă, care ulterior este folosită în numeroase industrii, de la modă, la design interior sau aranjamente florale. Este un subiect cât se poate de relevant pentru orice eveniment, așa că îl aducem în discuție în acest articol.

Reacțiile sunt împărțite atunci când vine vorba de acest subiect. Unii oameni abia așteaptă anunțarea acestei culori, alții se opun fenomenului, susținând că nu au nevoie ca altcineva să le spună ce culoare ”se poartă”. În articolul de astăzi vă propunem să mergem puțin dincolo de suprafața acestei dezbateri și să vedem ce înseamnă această culoare a anului. Ulterior, decizia vă aparține dacă veți dori să o folosiți în cadrul evenimentului dumneavoastră.

 

Pentru 2018, culoarea anului este PANTONE 18-3838 Ultra Violet

”Trăim într-o perioadă care necesită inventivitate și imaginație. Exact acest gen de inspirație creativă este esența culorii PANTONE 18-3838 Ultra Violet, un violet bazat pe culoarea albastră, care duce conștiința și potențialul nostru la un nivel superior. De la a explora noi tehnologii și galaxia extinsă, până la exprimarea artistică și reflectare spirituală, intuitivul Ultra Violet luminează calea spre viitor.”

– Leatrice Eiseman, Director Executiv al Institutului Pantone

Fa Rai din ce ai!

Despre Institutul Pantone:

Conform site-ului lor oficial, Institutul Pantone este autoritatea numărul 1 la nivel mondial, în materie de culoare.

În 1963, Lawrence Herbert, fondatorul Pantone, a creat un sistem inovativ și unitar de identificare, potrivire și comunicare a culorilor. Revelația lui, conform căreia spectrul culorilor este văzut și interpretat diferit de către fiecare individ a dus la inovația sistemului PANTONE® MATCHING SYSTEM®, un catalog standardizat de culori. În anii care au urmat, aplicarea acestui sistem s-a extins în alte industrii în care culoarea este esențială – inclusiv tehnologia digitală, modă, design interior, mase plastice, arhitectură sau vopsele.

În prezent, numele Pantone este cunoscut la scară mondială ca fiind limbajul standard de comunicare a culorilor, de la designer, la producător, la vânzător și până la client, în aproape orice industrie.

În cadrul Institutului Pantone, profesioniști în materie de coloristică studiază continuu efectele psihologice și emoționale pe care culoarea o are în viețile oamenilor.

Pantone1

Ce înseamnă Culoarea Anului?

”Culoarea Anului a ajuns să însemne mult mai mult decât un simplu trend din lumea designului. Este de fapt o reflectare a ce este nevoie în lumea noastră din prezent.” – Laurie Pressman, Vicepreședinte al Institutului Pantone

Oamenii din întreaga lume devin tot mai fascinați de culoare și realizează că o culoare bine aleasă poate fi un simbol puternic, care transmite mesaje dincolo de cuvinte. Culoarea Anului este ca ”un moment fixat în timp care oferă direcție strategică pentru lumea designului”. Departe de a fi un trend lipsit de semnificație, culoarea desemnată în fiecare an de Institutul Pantone are o relevanță ridicată în contextul mondial actual. Este un simbol menit să transmită mesaje puternice în moduri creative și artistice.

Pantone2

Culoarea Anului 2018 – PANTONE 18-3838 Ultra Violet

O nuanță dramatică, provocatoare, dar și profundă, Ultra Violetul comunică originalitate, ingeniozitate și gândire vizionară care ne conduce spre viitor.

O culoare complexă care îndeamnă la reflectare, Ultra Violetul sugerează misterele cosmosului, intriga a ceea ce urmează să se întâmple și descoperirile fascinante pe care viitorul ni le pregătește. Este un simbol al posibilității.

Nuanțe enigmatice de violet au fost, de asemenea, simboluri ale contraculturii, neconvenționalului și ale geniului artistic. Staruri precum Prince, David Bowie sau Jimi Hendrix au adus nuanțe de ultra violet în prim-planul pop-culture-ului ca forme personale de exprimare a individualității. O culoare plină de emoție, profunzimea ultra violetului simbolizează experimentarea și nonconformismul, îndemnând individul să își pună propria amprentă pe lumea înconjurătoare și să depășească limitele prin moduri creative.

Din punct de vedere istoric, ultra violetul are și unele conotații mistice. Este asociată cu practicile mindfulness, care în ultimii ani și-au recăpătat relevanța, oferind un refugiu într-o lume tot mai agitată. Folosirea violetului într-un astfel de mediu poate energiza o comunitate și să inspire o atmosferă de profundă conexiune.

Pantone3

În concluzie, sperăm că în acest articol v-am oferit un context mai larg despre Culoarea Anului 2018, și despre simbolistica ei.

sursa: http://venue-events.ro/blog/index.php/2018/02/02/culoarea-anului-2018-si-ce-simbolizeaza-ea/

sursa foto

FIZIONOMIA SI CITIREA FETEI IN TRADITIA POPULARA cu Suada

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io