Cele 8 SUPER-PUTERI ale SPIRITULUI FEMININ :: Marion Woodman

Marion Woodman, o proeminenta psihanalista jungiana si autoare a zece carti de specialitate, crede ca indivizii si societatea sunt meniti dezvoltarii. Dar in acest moment istoric avem nevoie mai mult ca oricand ca spiritul feminin sa se manifeste in lume, prin noi toti!

In acest moment istoric, cea mai buna sansa a noastra de a evolua a este sa aducem femininul in lume.

Marion Woodman

Iata 8 moduri prin care se manifesta puterea feminina, putere pe care trebuie sa o accesam fiecare dintre noi, in opinia reputatei psihoterapeute.

Marion Woodman: CUM SE MANIFESTA SPIRITUL FEMININ?

 

1. Femininul inseamna conexiune

Marion Woodman: Cand spun feminin, nu ma refer la gen. Ma refer la feminin ca la un principiu care traieste – sau este suprimat – atat in barbati cat si in femei. Principiul feminin incearca conexiuni, in loc sa ne rupa in bucatele. Ne face sa ne intrebam „Unde ne asemanam? Cum putem sa ne conectam? Ma poti asculta? Chiar poti intelege ceea ce am sa spun? Ma poti vedea? Iti pasa daca ma poti vedea sau nu?”

2. Femininul inseamna a fi deschis sa vezi sinele autentic al omului din fata ta

Marion Woodman: Acestea sunt intrebari foarte serioase, iar despre feminin ne este greu sa vorbim fiindca prea putini oameni l-au experimentat. Femininul inseamna prezenta si relationare si o inima care se poate deschide, astfel incat atunci cand intalnesti o alta persoana tu vezi de fapt sinele autentic al acelei persoane. Ce sens are viata daca nimeni nu te-a vazut pana acum?

3. Femininul inseamna a asculta

Marion Woodman: Nu pot sa va spun numarul oamenilor – barbati si femei – care au stat in biroul meu suspinand si spunanand „Nimeni, nimeni nu a avut vreodata timp sa asculte. Asa ca ‚nu merit iubirea’ – cele mai triste cuvinte din limbaj. Uneori am avut o revarsare de sentimente din partea oamenilor, iar eu mi-am pus mana pe ei si ei mi-au spus: ‚Nu ma atinge, sunt de neiubit.’ Si chiar vorbesc serios. Ca si copil, acea persoana a fost crescuta intr-un mediu unde femininul nu a fost prezent. Trebuie sa experimentezi femininul ca sa il intelegi.

Intreaba-te: Ca si copil, cine m-a vazut? Cine m-a auzit? A existat cineva in preajma caruia sa pot fi eu insumi total si caruia am putut sa ii incredintez inima mea si sa ii spun ce am pe suflet? Cineva care sa te faca sa te gandesti: „Doamne, sunt cineva. Acest om sau acesti oameni sunt fericiti ca sunt aici.”

4. Femininul inseamna sa iti asculti visurile si durerile. Pe ale tale si pe ale celorlalti

Marion Woodman: Cel mai important lucru in momentul nostru istoric este sa aducem femininul in aceasta cultura. Si nu e o cale usoara. Cum contribuie fiecare? Crezi sau nu, acest lucru se poate face in cel mai personal lucru cu putinta. Ia-ti timp si asculta-ti visurile, noteazati-le. Ia-ti timp ca sa recunosti ca exista lucruri care se manifesta in tine si care trebuie simtite, spuse, traite sau planse. Fii atent/a la aceste aspecte in tine sau in ceilalti si in oamenii din viata ta. Fii atent la sinele tau atentic.

participă la Seminarul TAINELE FEMINITĂȚII din orașul tău!

5. Femininul insemna a ne simti puternici fara sa luam putere de la ceilalti

Marion Woodman: Cuvantul autentic are legatura cu termenul autor si te poti gandi ca la autorul propriului sine. Cand iti traiesti realitatea, devii suveran al propriei vieti. Tu stii cine esti si vorbesti ceea ce simti. Exista si o mandrie naturala: Acesta sunt – ia-ma sau lasa-ma. Gandeste-te la Michelle Obama – ei nu ii este frica de propria putere. Si cum puterea ei nu este bazata pe a lua ceva de la cei din jur – fiindca este oferita cu iubire – ea este libera sa isi manifeste sinele autentic.

6. Femininul inseamna prezenta

Marion Woodman: Pentru mine, adevarata putere este prezenta. Este energia de a sti ca esti cine esti si in consecinta vorbesti si actionezi din prisma sinelui tau autentic. Nu conteaza care este munca ta – daca esti o profesoara sau o asistenta; prezenta ta este puterea si nu puterea pe care a-i aveaa asupra celorlalti. Este doar o expresie a ceea ce esti.

Adevarata feminitate este receptaculul iubirii. Adevarata masculinitate este spiritul care merge spre necunoscut, in cautarea sensului. Sinele, in mod paradoxal este si feminin si masculin si contine ambele esente. Daca acestea ar fi proiectate inspre lumea exterioara, transcendenta ar inceta sa mai existe. Fara adevaratu spirit masculin si fara adevarata iubire femininadin interior, viata interioara nu ar exista… Sa te eliberezi inseamna sa strapungi imaginile pietrificate si sa lasi iubirea sa curga. – Marion Woodman

7. Femininul inseamna imputernicire, conectarea cu forta interioara

Marion Woodman: Puterea, in sensul de a controla pe cineva este cu mult diferita de a puterea persoanala interioara. Acel gen de putere – puterea patriarhala – nu ii valorizeaza pe alti oameni. Eu aspir catre imputernicire.

8. Femininul inseamna iubire

Marion Woodman: Iubirea este adevarata putere. Este energia care pretuieste. Cu cat lucrezi mai mult cu aceasta energie, cu atat vei vedea cum oamenii raspund natural acesteia. Cu cat vei vrea mai mult sa o pretuiesti, iti descoperi creativitatea si ii ajuti pe toti cei din jurul tau sa infloreasca – copiii tai, toti oamenii din jurul tau vor inflori.

foto

sursa

CUPLUL si COMPATIBILITATEA cu Suada

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io