7 semne că te minte

Știm de când eram mici că minciuna are picioare scurte. Putem “scurta” și mai mult minciuna urmărind câteva semne, transmise prin limbajul trupului, care îi dau de gol pe mincinoși.

Iată 7 dintre ele.

1. Lipsa contactului vizual

Mincinosul va evita, de cele mai multe ori, contactul vizual cu persoana pe care o minte. Mai greu de “depistat” sunt cei care te privesc fix în ochi tocmai pentru a te asigura că spun adevarul.

2. Se muta de pe un picior pe altul

Când o persoană se fâțâie de pe un picior pe altul poate fi un semn de nervozitate sau anxietate. Mincinosii isi misca piciorul pentru a “detensiona” atmosfera.

3. Raspunsuri scurte si schimbarea subiectului de discutie

Ca sa nu fie nevoit sa dea explicatii prea lungi si sa fie prins cu minciuna, persoana care nu spune adevarul va da raspunsuri cat mai scurte si va evita sa vorbeasca foarte mult. Va folosi multe onomatopee sau cuvinte monosilabice. Dupa ce mint, oamenii nu mai vor sa staruie in acelasi subiect si atunci schimba discutia catre alt domeniu in care, poate, nu sunt nevoiti sa minta.

4. Ridica din umeri

Cand nu stiu ceva sau cand nu sunt de acord cu ceva, oamenii ridica din umeri. Daca cineva ridica umerii in timp ce vorbeste, inseamna ca nu este deloc de acord cu ceea ce spune.

5. Transpiratie

Unii oameni transpira foarte mult cand mint. Involuntar, corpul lor a transmis deja mesajul, gratie productiei in exces de adrenalina, din cauza anxietatii si nervozitatii.

buton reclama 2

6. Isi ating fata sau un alt obiect

Studii de specialitate au aratat faptul ca, atunci cand mint, oamenii isi ating cel mai des nasul. Cercetatorii spun ca, probabil, adrenalina stimuleaza vasele capilare si se declanseaza senzatia de mancarime. Alti oameni isi acopera gura sau ochii cand mint. De asemenea, unii oameni ating diverse obiecte, pentru a se elibera de stres, sau se fac interesati de un anumit obiect pentru a evita o confruntare.

7. Isi ling excesiv buzele

Minciuna pune corpul sub stres foarte mare si apare senzatia de gura uscata. De aceea, mincinosii isi vor umezi foarte des buzele. Doar o persoana care crede cu tarie in minciunile ei nu va putea fi depistata in acest mod.

 

FIZIONOMIA MINCINOSILOR

Sursă foto

 

Sursă articol

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io