FEMININ vs. MASCULIN pe CHIPUL uman

Feminitatea este un amestec de dilatare (al cadrului şi mai ales a receptorilor, atonie şi retractare frontală cu o dominantă relaţională.

Masculinitatea este un amestec de retractare (al cadrului şi mai ales a receptorilor), tonicitate şi retractare laterală cu o dominantă cerebrală şi/sau inactivă.

Interpretare

             Femininul privilegiază convivialitatea şi relaţiile

  • Este interesat în general de tot ceea ce trăieşte, de natură.
  • Are nevoie mai ales să iubească, să ajute, să protejeze.
  • Caută mai ales fericirea … împărtăşită.
  • Calităţile sale sunt în general altruismul şi amabilitatea.
  • Printre defectele sale se numără pasivitatea şi supunerea.
  • Valorile sale sunt în viaţă, iubirea şi artă.

Exemple: ovulul, oamenii “cool” şi în slujba altora : mamele casnice, asistentele, pediatrii, institutorii etc.

Masculinul privilegiază eficacitatea !

  • Este interesat în general de tehnică, bani, sport.
  • Are nevoie mai ales de recunoaştere şi de acţiune.
  • Caută mai ales eficacitatea, cunoaşterea şi puterea.
  • Calităţile sale sunt siguranţă de sine, curajul şi energia.
  • Printre defectele sale se numără egoismul şi agresivitatea.
  • Valorile sale sunt competiţia şi/sau individualismul.

Exemple : spermatozoidul, “războinicii”, militarii, sportivii, poliţiştii, gangsterii, creatorii.

Din punct de vedere psihologic, toţi suntem bisexuali. Dar majoritatea femeilor sunt feminine (până la 70%), iar majoritatea bărbaţilor sunt masculini (până la 70%). O femeie va părea deci cu adevărat feminină atunci când are  90% feminitate (şi invers).

Bărbatul (foarte) feminin

Acesta privilegiază factorul uman, artă, iubirea, pe celălalt…

Pentru el, viaţa înseamnă să fii în relaţie : fie cu partenerul de viaţă, cu prietenii, cu părinţii, colegii, vecinii sau toţi oamenii pe care îi întâlneşte … Dar se afla totodată în relaţie cu mediul, cu animalele, plantele şi, în general, cu natura. Are oroare de singurătate, fizică sau psihică, dar mai ales de indiferenţă (faţă de suferinţă celorlalţi, de exemplu). Are deopotrivă nevoie să aparţină de unul sau mai multe grupuri : familie, reţea de prieteni, asociaţie structurata sau informala. Îi place să facă lucrurile în grup (mic), cu oameni în care are încredere şi pe care îi apreciază. Are nevoie mai ales să iubească şi să simtă că este iubit sau, cel puţin, că este apreciat. Are tendinţa să se îngrijească de ceilalţi (latura sa “mămoasă”) sau de a fi îngrijit (latura să “copilărească”).

Punctele-cheie ale personalităţii sale:

  • Este interesat în general de viaţă, arte, diferitele culturi şi de toate fiinţele vieţii.
  • Are nevoie mai întâi de toate să se simtă util, să-i ajute pe ceilalţi, să ofere, să iubească sau să fie iubit.
  • Caută mai ales fericirea (pentru el sau pentru ceilalţi), armonia, echilibrul în toate (sau aproape în toate).
  • Calităţile sale sunt într-o mare măsură deschiderea, amabilitatea, toleranţă, realismul şi iubirea.
  • Defectele sale sunt cu siguranţă pasivitatea, conformismul, supunerea şi dependentă.
  • Filosofia sa : “Nu exist decât în măsura în care exist pentru celălalt. La limită, a fi înseamnă a iubi” (Emmanuel Mounier).

Femeia feminină

Aceasta privilegiază comunicarea şi iubirea !

Toate femeile sunt predispuse către comunicare şi iubire. Femeile “feminine”, adică mai feminine decât celelalte, şi-au dezvoltat în mod evident această facultate la extrem. Dar aceasta dezvoltare poate avea loc într-un mod foarte diferit, graţie maternităţii, seducţiei (vedetele de cinema sau din show-business) sau ajutorului şi sprijinului oferit celor mai slabi, în calitate de medici sau paramedici, de exemplu. Nevoia lor de armonie (şi refuzul conflictelor şi al agresivităţii) este adesea foarte important. Emoţiile şi sentimentele predomină în dauna raţiunii sau a reflecţiei. Căutarea frumosului se exprima prin contemplarea peisajelor naturii sau prin shopping. Personalitatea este schimbătoare, chiar multiplă şi fragilă în aparenţă. Astfel, ea trece de la grup la grup pentru a juca toate aceste roluri care corespund faţetelor sale. În fine, este adesea atrasă de un macho, care este totodată contrariul şi complementarul său.

Punctele-cheie ale personalităţii sale:

  • Este interesată de viaţă, arte, culturi şi fiinţe.
  • Are nevoie să se simtă utilă, să ajute, să ofere, să iubească sau să fie iubită, dar şi, adesea, să seducă.
  • Caută fericirea (pentru ea sau pentru cei apropiaţi), armonia şi echilibrul.
  • Calităţile sale sunt în general o mare deschidere a spiritului, multă amabilitate, toleranţă, realism şi … iubire.
  • Printre defectele sale se numără pasivitatea, conformismul, supunerea şi dependentă.
  • Filosofia sa este mai degrabă de genul : “Nu exist decât în măsura în care exist pentru celălalt. La limită, a fi înseamnă a iubi” (Emmanuel Mounier).

Fata mixtă: androginul

Privilegiază în acelaşi timp factorul uman şi eficacitatea …

Deoarece pentru el , viaţa înseamnă să-ţi realizezi dorinţele şi să fii în relaţie : idealul este să-ţi realizezi dorinţele prin intermediul unor proiecte comune, fie cu partenerul de viaţă, cu prietenii, părinţii, colegii sau vecinii. Are nevoie mai înainte de orice să programeze sau că lucrurile să avanseze, să coordoneze proiecte motivante, dar nu cu orice preţ. Îi place să acţioneze asupra lucrurilor şi a oamenilor, fără a-i forţa. Căuta să-şi modifice mediul (apartamentul, casă, biroul etc.) după felul său, dar cu participarea cuiva sau prin raport cu acesta. Căută mai ales eficacitatea, dar nu pentru ea însăşi : reuşita nu valorează nimic decât dacă este împărtăşită. Pentru aceasta, se sprijină pe tehnică şi raţionalitate sau pe intuiţia să … Nu îi este teamă de singurătate (fizică sau psihică), de indiferentă, de rupturi, de conflicte, dar nici nu le caută. Echilibrează nevoia sa de a aparţine unui grup (familie, prieteni, asociaţie) cu nevoia de libertate şi de autonomie. De fapt, comportamentul său se caracterizează prin măsură, nuanţa şi adaptabilitate.

Punctele-cheie ale personalităţii sale :

  • Este interesat atât de lucruri, cât şi de idei, de oameni şi de fiinţe vii (de exemplu, animale).
  • Are nevoie deopotrivă să iubească şi să fie iubit, să acţioneze şi să comunice liber. .
  • Caută mai ales echilibrul interior, dar şi exterior (deci pacea).
  • Calităţile sale sunt un amestec de creativitate şi originalitate, de echilibru, polivalenta, forţa şi blândeţe.
  • Defectele sale sunt, după caz, nehotărârea, ambiguitatea, imprecizia (artistică sau nu).
  • Filosofia sa este mai degrabă de genul : “Totul este dual, ambivalent, reversibil” sau “Lucrurile nu sunt nici negre, nici albe !” .

Bărbatul (foarte) masculin

Privilegiază eficacitatea, forţa, tehnică …

Pentru el, viaţa înseamnă a-şi realiza dorinţele : fie pe plan profesional, material sau relaţional. Bineînţeles, este în relaţie cu mediul său, dar aceasta nu este o prioritate. Prioritatea sa este de a progresa au de a  face lucrurile să avanseze, de a coordona proiecte motivante în care se implică (şi în care crede). Îi place să acţioneze asupra lucrurilor şi să-şi modifice mediul (apartament, casă, birou, etc.). În maniera proprie. Căută mai ales eficacitatea în toate (sau aproape) şi, pentru aceasta, se sprijină pe tehnică şi raţionalitate (care îi dă siguranţă). Îi place să stăpânească lucrurile (şi poate că şi oamenii!). Nu îi este teama de singurătate, fizică sau psihică, nici de indiferenţă. Nu îi este teamă de rupturi sau de conflicte, deoarece acestea îi permit să se afirme. Are mai multă nevoie de libertate şi de autonomie decât să aparţină unui grup : familia sa, prietenii săi, o asociaţie … Are mai multă nevoie de recunoaştere decât de iubire, ceea ce îi conferă o anumită duritate sau răceală!

Punctele-cheie ale personalităţii sale:

  • Este interesat în general de obiectivele, dorinţele şi ideile sale, de ştiinţe şi de tehnici(anumite).
  • Are nevoie mai presus de orice de valorizare şi de recunoaştere, de libertate şi de acţiune.
  • Caută mai ales eficacitatea, stăpânirea lucrurilor sau a oamenilor prin tehnică.
  • Calităţile sale sunt într-o foarte mare măsură curajul, siguranţă de sine, hotărârea, acţiunea, autoritatea, forţă sau idealul.
  • Printre defectele sale se numără egoismul, răceală, duritatea, agresivitatea şi dominarea.
  • Filosofia sa este mai degrabă de genul : “A trăi înseamnă a-ţi realiza dorinţele” sau “Struggle for life” (“Lupta pentru viaţă”).

Femeia (foarte) masculină

Este o femeie cu influenţă !

Se identifica de mică cu modelul masculin. Astfel îşi dezvoltă calităţile “masculine” care rămân adesea în stadiu embrionar la surorile sale : agresivitatea şi încrederea în sine, gustul pentru risc, decizie şi acţiune. Ea devine astfel, graţie întâlnirilor şi oportunităţilor sportive, şef de întreprindere, om de ştiinţă, pastor sau om politic. Aceasta nu o împiedica să fie feminină sau maternă … pe de o parte ! Dar marea sa pasiune rămâne puterea, nu neapărat puterea politică, dar cea de a face şi de a acţiona asupra lucrurilor şi oamenilor. Astfel, ea este sau devine foarte rapid consilier, manager, şef, responsabil de asociaţie sau de partid politic. Ea asociază astfel sensul clanului cu cel al afirmării şi îi place să se lupte pentru ai săi. De asemenea, poate dezvolta defecte masculine : egoismul, de exemplu. Este o războinică care şi-ar dori să mai răsufle să se mai odihnească, dar viaţa (adică inconştientul său) nu-i da adeseori ocazia !

Punctele-cheie ale personalităţii sale:

  • Este interesată de toate formele de putere : fizică(forţa), economică(banii), politică, intelectuală sau ştiinţifică(logică) ori psihică(mai ales).
  • Are nevoie să se lupte pentru ai săi : familia sa, oraşul său, asociaţia sa, religia sau ideile sale etc.
  • Caută să-i influenţeze pe ceilalţi prin orice mod posibil, dar de preferinţă cu blândeţe.
  • Calităţile sale sunt într-o foarte mare măsură curajul, siguranţă de sine, hotărârea, acţiunea, autoritatea, forţa şi idealul.
  • Printre defectele sale se numără manipularea sau egoismul, răceală sau duritatea, chiar agresivitatea uneori.
  • Filosofia sa este mai degrabă de genul : “A trăi înseamnă a realiza dorinţele alor tăi”.

Carte “TEHNICI DE CITIRE A CHIPULUI” poate fi comandată de aici sau click pe imaginea de mai jos

CHIPUL FEMININ vs. CHIPUL MASCULIN

 

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io