Activitatea SEXUALA si starea generala de SANATATE

Împăratul Galben a fost unul dintre primii care au studiat serios legătura dintre activitatea sexuală și starea generală de sănătate. De atunci încoace s-au făcut multe cercetări în acest domeniu al îngrijirii naturale a sănătății în China.

Mencius, înțeleptul din a doua generație de confucianiști, a fost categoric: Hrana și activitatea sexuală sunt trebuințe firești ale vieții, în care găsim cele două dorințe principale ale oamenilor.

Studii semnificative au descoperit legătura indisolubilă pe care o are activitatea sexuală satisfăcătoare cu sănătatea înfloritoare și cu longevitatea. Nu este aici nimic surprinzător, dat fiind faptul că sexul este forța motorie primară a existenței noastre. El are pentru omenire o valoare fundamentală, la fel ca hrana și somnul. Alimentația și somnul ne fac să trăim, dar sexul este cel care asigură perpetuarea speciei. Sexul este o dorință și trupească, și psihică. Prin urmare, este ușor de înteles efectul uriaș pe care îl are asupra sănătății noastre fizice și mentale.

Chinezii nu au studiat actul sexual doar din instinct sau pentru plăcerea trecătoare. Ei l-au privit ca pe o manifestare la nivel omenesc a principiilor yin și yang și au ajuns la concluzia importantă că activitatea sexuală redusă este legată nemijlocit de depresie, iar incapaciatea sexuală – de îmbolnăvire și de îmbătrânire. Vitalitatea sexuală este legată nemijlocit de starea generală a sănătății și de longevitate.

Ei au mai descoperit și că vitalitatea noastră sexuală poate fi întărită și menținută o perioadă îndelungată prin intermediul activității sexuale disciplinate. Aceasta înseamnă o serie de tehnici și exerciții corelate, atât psihice, cât și fizice. Meritul le este atribuit daoiștilor din vechime, primii care au pus accentul pe importanța activității sexuale disciplinate ca metodă eficientă de menținere a sănătății și de vindecare prin mijloace naturale.

Una dintre lucrările clasice despre sex, Tratatul Fetei Simple, arată cum s-a ajuns aici. Împăratul Galben a explorat împreună cu Fata Simplă, sfetnica lui în domeniul sexual, secretele principiilor yin și yang, arta sexualității, relația acesteia cu sănătatea și cu longevitatea și locul ei în sistemul de îngrijire naturală a sănătății. De asemenea, ei erau conștineți că activitatea sexuală, ca și alimentația, este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, poate să mențină sănătatea și să prelungească viața. Poate fi folosită chiar la vindecarea unor boli. Binefacerile ei depășesc cu mult simpla plăcere sau distracția. Pe de altă parte, poate să distrugă sănătatea și să scurteze viața. Totul depinde de felul în care o desfășurăm. De exemplu, excesele sexuale epuizează energia rinichilor și afectează inima și sistemul nervos. Explicația constă în fatul că rinichilor le este atribuit elementul apă, iar inimii foc. Excesele sexuale sub formă de ejaculare, seacă apa rinichilor, care este necesară pentru a echilibra forțele energetice din trup. Motorul unui automobil se arde dacă funcționează fără apă. Inima omului este afectată în același fel dacă rinichii nu sunt în stare bună. În filosofia chineză, această situație este descrisă ca apa vine în ajutorul focului.

Rinichii au o importanță deosebită în sistemul chinez de îngrijire naturală a sănătății. Ei sunt considerați nu numai organe, ci și sursa esenței vitale și factorul care reglează hormonii sexuali și energia sexuală. Rinichii sănătoși, viguroși favorizează creșterea și reproducerea și întăresc sistemul imunitar.

Merită să menționăm că primii care s-au gândit la gene și la procesul genetic legat de procreare sunt chinezii din vremurile vechi. Chiar dacă habar n-aveau de conceptele de gene și hormoni, ei au descoperit printr-un proces îmbinând intuiția, observația și experiența, că sănătatea părinților, mai ales a mamei, are o influență enormă asupra pruncului, iar această influență se poate manifesta pe tot parcursul vieții. Motivul este faptul că energia noastră vitală primordial este mostenită direct de la părinți. Această energie constituie baza initială a sănătății noastre, pe care o primim la naștere și care joacă un rol semnificativ toată viața. Această concepție este conformă cu teoria genelor. Studii recente au arătat că fumatul și consumul de alcool pe durata sarcinii pot avea o influență dezastruoasă asupra fătului. Iată doar una dintre confirmările moderne ale vechii teorii chineze despre graviditate și statutul mamei. De fapt, strămoșii chinezilor le-au interzis gravidelor consumul de alcool, de teamă că acesta ar duce la problem de sănătate fătului.

Pe baza acestei concepții, chinezii din vechime au creat un set de reguli de viață pe care trebuie să le respecte gravidele pentru a-i asigura pruncului un qi primordial cât mai puternic posibil. Nu ne putem alege înaintașii, dar ne putem alege urmașii și trebuie să facem toate eforturile pentru a le oferi cele mai solide gene posibil, pentru a le permite să pornească bine în viață. În sistemul chinez de îngrijire naturală a sănătății, aceasta este o problemă și teoretică și practică. Pruncii născuți cu un qi primordial suficient, puternic, au o imunitate mai mare și mai multe șanse să se bucure de o sănătate înfloritoare și de succes în viață decât cei născuți cu o energie vitală primordial slabă sau insuficientă. Prin urmare, părinții au sarcina să se asigure că pruncii lor vin pe lume cu acest avantaj fizic.

În această privință îi putem cere sfatul doctorului Hu Shicong (1205-1296), care a fost medicul lui Gengis-Han și al familiei lui mai multe decenii. El a consemnat următoarele reguli pentru gravide și mamele care alăptează (Hu Shichong, 1948):

Înțelepții chinezi de demult au creat sistemul de educație pentru gravide. În acest sistem, gravida trebuie să șadă, să stea în picioare și să doarmă așa cum se cuvine. Ea nu trebuie să mănânce alimente ciudate, nici măcar alimente bune, dar tăiate ciudat. Nu trebuie să stea pe un scaun înclinat, să se uite la imagini pornografice sau să asculte muzică erotica și lascivă. Trebuie să angajeze un cărturar care să-i citească seara poezii frumoase și să-i spună povești frumoase. Dacă respectă aceste reguli, pruncul se va naște frumos și cu inteligență superioară…Gravida trebuie să evite participarea la funeralii, să nu se uite la infirmi și nici chiar la săraci. Ea trebuie ajutată să vadă oameni buni și sănătoși, să participle la evenimente fericite și să contemple priveliști frumoase…Ca regulă, gravida nu trebuie să mănînce carne de iepure, astfel pruncul va fi tont. Nu trebuie să mănânce carne de capră, altfel pruncul va veni pe lume cu boli ciudate, Dacă o gravidă mănâncă pui mici sau pește uscat, pruncul va avea mai târziu furuncule…Cea care consumă carnea din spuză va avea o naștere grea. La fel se întâmplă și dacă mănâncă prea multă înghețată.

buton reclama 2

În vremurile de demult, bogătașii tocmeau aproape întodeauna doici pentru pruncii lor. Aceste doici sunt numite mame de lapte. Prin urmare, dr. Hu a stability reguli și pentru ele:

Criteriile de alegere a unei doici bune sunt următoarele: trebuie să fie tânără, sănătoasă, bândă, generoasă, liniștită și cumpătată. Pentru un prunc, laptele este la fel ca alimentele pentru un adult. Prin urmare, alimentația doicii influențează direct sănătatea pruncului… O doică trebuie să nu se înfurie, deoarece furia perturăb circulația qi-ului. Dacă un prunc este alăptat când mama e furioasă, mai târziu va înnebuni. Alcoolul declanșează energia yang. Alăptarea pruncului imediat după consumul de vin îl face să sufere mai târziu de boli de tip cald. Alăptarea pruncului imediat după contactul sexual îl va face slab și va suferi de artrită. Doica nu trebuie să alăpteze pruncul când este prea sătulă sau prea flămândă.

Cât de amănunțit și riguros este acest set de reguli de conduit pentru viitoarele mame! Nu e de mirare afirmația unora că tare greu mai este să fii chinezoaică.

 

MAI MULTE VIDEO DESPRE CUPLU

 

CITIREA FEȘEI – MINCIUNA ȘI SINCERITATEA ÎN CUPLU

Autor: Henry B. Lin

sursă foto

Lasă un comentariu

Contactează-mă

Relații evenimente și cursuri
Telefon:  0730 353 355
E-mail: suport@suada.ro

Relații comenzi și livrare
Telefon:  0730 373 377
E-mail: vanzari@suada.ro

Trimite-mi un mesaj

Politica cookie      Politica de confidențialitate       Termeni și condiții

Copyright © 2021 Suada Agachi

Creat de GDCloud.io